Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Ryžové guľôčky

Polievka z fazuľových strukov
Tuniakový šalát
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka z rukoly a kreviet
Gyros šalát
Grilované paradajky
Biela ryba s kuskusom
Ravioly so šalviou
Tuniak so zeleninou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Letné zeleninové ragú
Morčacina s citrónom a oreganom
Caponata a lá Podravka
Pochúťka s Ajvarom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Hríbová mrvenička
Šalát z grilovanej zeleniny
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie prsia pečené v rúre
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestovinový šalát so surimi
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Farebný jarný šalát
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Mrkvová polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Mäsové guľky s omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Paradajková polievka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilované tofu
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Vyprážaný syr
Pečený losos v medovej omáčke
Ochutená ryža
Strukovinový šalát so zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Opekaná zelenina
Špagety zo Stredomoria
Teplý zeleninový šalát
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šošovicová krémová polievka
Losos s cuketovou krustou
Ružičková polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Tabouleh
Zeleninové špízy
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Ražniči z lososa
Viac receptov pre túto náladu

Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.

Suroviny

50 g masla
80 g cibule
200 g ryže
štipka šafranu
500 ml vody
1 lyžica Podravka s cesnakom
50 g strúhaného parmezánu
200 g čerstvého syra
1 lyžica nakrájanej čerstvej bazalky
80 g múky
1 vajce
olej na praženie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, Podravku ochucovadlo s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
  • 2 Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.
  • 3 Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.
  • 4 Vypražené guľôčky vyložíme na pijavý papier, aby odsal prebytočný tuk.

Tip

Na prípravu tohto pokrmu používame guľatú ryžu.

Porcia

Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.

Zdieľať s priateľmi