Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Šalát z grilovanej zeleniny

Cestovinový šalát so surimi
Ravioly so šalviou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Špagety zo Stredomoria
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Vyprážaný syr
Letné zeleninové ragú
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Tabouleh
Farebný jarný šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Šošovicová krémová polievka
Biela ryba s kuskusom
Caponata a lá Podravka
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie prsia pečené v rúre
Zeleninové špízy
Tuniak so zeleninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z fazuľových strukov
Ryžové guľôčky
Pečený losos v medovej omáčke
Tekvicová polievka s jablkom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Mrkvová polievka
Polievka z rukoly a kreviet
Tuniakový šalát
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Grilované tofu
Grilované paradajky
Hríbová mrvenička
Opekaná zelenina
Paradajkové košíčky so pšenom
Teplý zeleninový šalát
Paradajková polievka
Ochutená ryža
Mäsové guľky s omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ružičková polievka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Losos s cuketovou krustou
Gyros šalát
Pochúťka s Ajvarom
Morčacina s citrónom a oreganom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Ražniči z lososa
Viac receptov pre túto náladu

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.

Suroviny

1 Podravka na šalát
150 g jarnej cibuľky
400 g cukety
400 g baklažánu
200 g červenej papriky
200 g žltej papriky
100 g Ajvaru pikant Podravka
250 g čerstvého syru (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
150 g zelených olív
4 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
petržlenová vňať
čierne korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
  • 2 Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.
  • 4 Pridáme scedené olivy, na väčšie kúsky podrvený tvaroh, Podravku na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
  • 5 Pridáme Ajvar pikant Podravka, posypeme petžlenovou vňaťou, dobre premiešame a ihneď podávame.

Tip

Šalát môžete doplniť čerstvou rukolou, na tenko nakrájanou reďkovou alebo inou zeleninou podľa vašej chuti.

Porcia

Podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame.

Zdieľať s priateľmi