Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šalát z grilovanej zeleniny

Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Krevety na zeleninovom lôžku
Jaipur kari
Morčacina s citrónom a oreganom
Stredomorská frittata
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Opekaná zelenina
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Grilované tofu
Zeleninové rizoto so slaninou
Tabouleh
Ražniči z lososa
Špargľová polievka
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kuracie fajitas
Cuketové jednohubky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Letné zeleninové ragú
Paradajková polievka s bazalkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Caponata a lá Podravka
Strukovinový šalát so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Okúzľujúce letné kurča
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Biela treska
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Špagety zo Stredomoria
Losos s cuketovou krustou
Stredomorský šalát
Sójový šalát s tuniakom
Ružičková polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Oranžové rizoto
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Rizoto na španielsky spôsob
Pečený losos v medovej omáčke
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Biela ryba s kuskusom
Gyros šalát
Bohatá jesenná polievka
Šošovicová krémová polievka
Tuniakový šalát
Paradajková polievka
Mediteránska rapsódia
Zeleninové špízy
Tuniak so zeleninou
Paella s kuracím mäsom
Teplý zeleninový šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Viac receptov pre túto náladu

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.

Suroviny

1 Podravka na šalát
150 g jarnej cibuľky
400 g cukety
400 g baklažánu
200 g červenej papriky
200 g žltej papriky
100 g Ajvaru pikant Podravka
250 g čerstvého syru (feta, ricotta, tvaroh, cottage cheese)
150 g zelených olív
4 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
petržlenová vňať
čierne korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na šalát

Podravka NATUR na šalát

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby30 min

  • 1 Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
  • 2 Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.
  • 3 Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.
  • 4 Pridáme scedené olivy, na väčšie kúsky podrvený tvaroh, Podravku na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
  • 5 Pridáme Ajvar pikant Podravka, posypeme petžlenovou vňaťou, dobre premiešame a ihneď podávame.

Tip

Šalát môžete doplniť čerstvou rukolou, na tenko nakrájanou reďkovou alebo inou zeleninou podľa vašej chuti.

Porcia

Podľa chuti osolíme, okoreníme a podávame.

Zdieľať s priateľmi