Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob

Zeleninové špízy
Treska s vajíčkovým šalátom
Cestovinový šalát so surimi
Párky v slanine
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Ražniči z lososa
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Grilované rebierka
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Rizoto na španielsky spôsob
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Ravioly so šalviou
Špagety zo Stredomoria
Okúzľujúce letné kurča
Bravčové kotlety s kuskusom
Polievka z fazuľových strukov
Polievka z rukoly a kreviet
Mrkvová polievka
Grilovaný hamburger
Kuracie tyčinky v kečupe
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Rolky z roštenky so zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Zapečené špagety s tuniakom
Nové zemiaky s Ajvarom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Lasagne z panvice
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Pizza v zemiakoch
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Polievka s mäsovými guličkami
Ovocný šalát s kuracinou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pohánka s klobásou
Cuketové jednohubky
Kuracie fajitas
Hrachová polievka
Polievka z bôbu
Caponata a lá Podravka
Hubový guľáš
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Biela treska
Guláš z cíceru a mangoldu
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie mäso so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kuracie prsia pečené v rúre
Biela ryba s fazuľou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Špagety s jesennou omáčkou
Mediteránska rapsódia
Morčacina s citrónom a oreganom
Pikantné bravčové závitky
Sladká bravčová panenka
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Vyprážaný syr
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Tuniakový šalát
Bravčová panenka so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Letné zeleninové ragú
Šošovicová polievka so špenátom
Paradajková polievka
Pečená jahňacina s mandľami
Kuracie mäso na thajský spôsob
Teľacie kotlety so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pikantná rybacia zmes
Tournedos s maslovou zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Objavte chuť Maroka prostredníctvom tohto jednoduchého jedla, pripraveného zo zemiakov podávaných s chutným dressingom zo smotany, majonézy a cesnaku.

Suroviny

800 g skorých zemiakov, stredná veľkosť
400 g mrkvy
1 Podravka na pečené zemiaky
50 ml olivového oleja
75 g plnených olív
1 hrsť petržlenovej vňate
Dressing:
300 g kyslej smotany
80 g majonézy
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice nasekanej koriandrovej vňate
soľ
čierne korenie

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby70 min

  • 1 Očistíme, umyjeme a osušíme zemiaky a následne ich rozkrojíme na polovicu. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolčeky. Väčšie kusy mrkvy prerežeme horizontálne a na polovicu.
  • 2 Zemiaky a mrkvu vložíme do pekáča, posypeme Podravkou na pečené zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 400 stupňov farenheita/200 °C/plynový stupeň 6 po dobu 50 až 60 minút, kým zelenina nechytí peknú zlatohnedú farbu. Upečené zemiaky a mrkvu preložíme do servírovacej misy, pridáme scedené olivy a nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu premiešame.
  • 3 Dressing si pripravíme zmiešaním kyslej smotany, majonézy, prelisovaného cesnaku a nasekanej koriandrovej vňate. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Zemiakový šalát zalejeme dressingom a podávame.

Malé tajomstvá

Zemiaky s vysokým obsahom škrobu sú najvhodnejšie na pečenie. Aby sme zistili, či máme správny typ zemiakov, jeden zemiak nakrájame a ak nôž ostáva pokrytý bielou tekutinou, ide o správny typ.

Zdieľať s priateľmi