Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Špargľová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninové rizoto so slaninou
Paradajková polievka
Losos s cuketovou krustou
Caponata a lá Podravka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Opekaná zelenina
Oranžové rizoto
Gyros šalát
Ružičková polievka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninové špízy
Cuketové jednohubky
Biela treska
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Jaipur kari
Paradajková polievka s bazalkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Morčacina s citrónom a oreganom
Tabouleh
Cestoviny na stredomorský spôsob
Letné zeleninové ragú
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Šalát z grilovanej zeleniny
Okúzľujúce letné kurča
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Cviklové krupoto s bielou rybou
Strukovinový šalát so zeleninou
Tuniakový šalát
Stredomorská frittata
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ražniči z lososa
Kuracie fajitas
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Rizoto na španielsky spôsob
Špagety zo Stredomoria
Paella s kuracím mäsom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Paradajkové košíčky so pšenom
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Biela ryba s kuskusom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Teplý zeleninový šalát
Treska s vajíčkovým šalátom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tuniak so zeleninou
Bohatá jesenná polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Grilované tofu
Stredomorský šalát
Sójový šalát s tuniakom
Tekvicová polievka s jablkom
Mediteránska rapsódia
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi