Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Šošovicová krémová polievka

Špagety zo Stredomoria
Ružičková polievka
Krevety na zeleninovom lôžku
Losos s cuketovou krustou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Jaipur kari
Tuniak so zeleninou
Oranžové rizoto
Okúzľujúce letné kurča
Paradajková polievka
Biela ryba s kuskusom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tekvicová polievka s jablkom
Zeleninové špízy
Stredomorská frittata
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Paella s kuracím mäsom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tabouleh
Pečený losos v medovej omáčke
Stredomorský šalát
Grilované tofu
Biela treska
Paradajkové košíčky so pšenom
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Paradajková polievka s bazalkou
Bohatá jesenná polievka
Cviklové krupoto s bielou rybou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Caponata a lá Podravka
Letné zeleninové ragú
Cuketové jednohubky
Mediteránska rapsódia
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Sójový šalát s tuniakom
Špargľová polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie fajitas
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové rizoto so slaninou
Teplý zeleninový šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Opekaná zelenina
Treska s vajíčkovým šalátom
Tuniakový šalát
Gyros šalát
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Ražniči z lososa
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi