Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Šošovicová krémová polievka

Cestoviny na stredomorský spôsob
Ravioly so šalviou
Opekaná zelenina
Tuniak so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Farebný jarný šalát
Cestovinový šalát so surimi
Vyprážaný syr
Zeleninové špízy
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilované paradajky
Paradajkové košíčky so pšenom
Ražniči z lososa
Kuracie prsia pečené v rúre
Šalát z grilovanej zeleniny
Letné zeleninové ragú
Tekvicová polievka s jablkom
Losos s cuketovou krustou
Mäsové guľky s omáčkou
Tabouleh
Ochutená ryža
Morčacina s citrónom a oreganom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Tuniakový šalát
Teplý zeleninový šalát
Pečený losos v medovej omáčke
Strukovinový šalát so zeleninou
Pochúťka s Ajvarom
Biela ryba s kuskusom
Mrkvová polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované tofu
Polievka z fazuľových strukov
Špagety zo Stredomoria
Ryžové guľôčky
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajková polievka
Ružičková polievka
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Hríbová mrvenička
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Gyros šalát
Sójový šalát s tuniakom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Caponata a lá Podravka
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Paradajková polievka s bazalkou
Lahodné pečené zemiaky
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi