Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Šošovicová krémová polievka

Opekaná zelenina
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Tekvicová polievka s jablkom
Paradajková polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie prsia pečené v rúre
Mrkvová polievka
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Grilované tofu
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Tabouleh
Tuniakový šalát
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Špagety zo Stredomoria
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Polievka z rukoly a kreviet
Šalát z grilovanej zeleniny
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Caponata a lá Podravka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tuniak so zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Paradajková polievka s bazalkou
Losos s cuketovou krustou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Morčacina s citrónom a oreganom
Teplý zeleninový šalát
Ryžové guľôčky
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Ružičková polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Zeleninové špízy
Letné zeleninové ragú
Ravioly so šalviou
Paradajkové košíčky so pšenom
Ochutená ryža
Farebný jarný šalát
Cviklové krupoto s bielou rybou
Lahodné pečené zemiaky
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Sójový šalát s tuniakom
Hríbová mrvenička
Mäsové guľky s omáčkou
Ražniči z lososa
Grilované paradajky
Pečený losos v medovej omáčke
Gyros šalát
Cestovinový šalát so surimi
Biela ryba s kuskusom
Vyprážaný syr
Rizoto na španielsky spôsob
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi