Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Šošovicová polievka so špenátom

Zapečené špagety s tuniakom
Ravioly so šalviou
Nové zemiaky s Ajvarom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové špízy
Hubový guľáš
Grilované rebierka
Tuniakový šalát
Pečená jahňacina s mandľami
Polievka z rukoly a kreviet
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pikantná rybacia zmes
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Lasagne z panvice
Vyprážaný syr
Morčacina s citrónom a oreganom
Tekvicová polievka s jablkom
Kuracie mäso so zeleninou
Guláš z cíceru a mangoldu
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pohánka s klobásou
Kuracie prsia pečené v rúre
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Špagety s jesennou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Rolky z roštenky so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Biela ryba s fazuľou
Hrachová polievka
Treska s vajíčkovým šalátom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Lahodné pečené zemiaky
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Polievka z bôbu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie fajitas
Letné zeleninové ragú
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestovinový šalát so surimi
Grilovaný hamburger
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Caponata a lá Podravka
Polievka s mäsovými guličkami
Ovocný šalát s kuracinou
Bravčová panenka so zeleninou
Mediteránska rapsódia
Cestoviny na stredomorský spôsob
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie tyčinky v kečupe
Sladká bravčová panenka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Paradajková polievka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Biela treska
Cuketové jednohubky
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Mrkvová polievka
Ražniči z lososa
Pizza v zemiakoch
Teľacie kotlety so zeleninou
Párky v slanine
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Tournedos s maslovou zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Pikantné bravčové závitky
Bravčové kotlety s kuskusom
Viac receptov pre túto náladu

Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 mrkva
1 malý zeler
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
100-150 g šošovice
1 liter vody
2 kocky Slepačieho bujónu Podravka
250 g mrazeného špenátu
8 plátkov Pancetty
soľ
čierne korenie
4 lyžice sladkej smotany
olivový olej

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 45 min

  • 1 Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
  • 2 V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú zeleninu.
  • 3 Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
  • 4 Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
  • 5 Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.

Porcia

Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty. Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj nasekaný čerstvý špenát.

Zdieľať s priateľmi