Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Šošovicová polievka so špenátom

Lasagne z panvice
Tournedos s maslovou zeleninou
Tekvicová polievka s jablkom
Polievka s mäsovými guličkami
Hrachová polievka
Kuracie mäso na thajský spôsob
Cestovinový šalát so surimi
Guláš z cíceru a mangoldu
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie fajitas
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Sladká bravčová panenka
Okúzľujúce letné kurča
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Treska s vajíčkovým šalátom
Lahodné pečené zemiaky
Zapečené špagety s tuniakom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pohánka s klobásou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Bravčové kotlety s kuskusom
Bravčová panenka so zeleninou
Mrkvová polievka
Polievka z bôbu
Špagety zo Stredomoria
Kuracie mäso so zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Pizza v zemiakoch
Ražniči z lososa
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Biela ryba s fazuľou
Vyprážaný syr
Biela treska
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Cuketové jednohubky
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Cestoviny na stredomorský spôsob
Pečená jahňacina s mandľami
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilované rebierka
Zeleninové špízy
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Polievka z rukoly a kreviet
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Paradajková polievka
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Tuniakový šalát
Letné zeleninové ragú
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Rizoto na španielsky spôsob
Pikantná rybacia zmes
Ravioly so šalviou
Mediteránska rapsódia
Párky v slanine
Grilovaný hamburger
Polievka z fazuľových strukov
Caponata a lá Podravka
Morčacina s citrónom a oreganom
Ovocný šalát s kuracinou
Teľacie kotlety so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Hubový guľáš
Špagety s jesennou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pikantné bravčové závitky
Kuracie tyčinky v kečupe
Kuracie prsia pečené v rúre
Nové zemiaky s Ajvarom
Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Viac receptov pre túto náladu

Výborná šošovicová polievka so špenátom vám dodá energiu pre každodenné víťazstvá.

Suroviny

1 červená cibuľa
1 mrkva
1 malý zeler
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
100-150 g šošovice
1 liter vody
2 kocky Slepačieho bujónu Podravka
250 g mrazeného špenátu
8 plátkov Pancetty
soľ
čierne korenie
4 lyžice sladkej smotany
olivový olej

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 45 min

  • 1 Nakrájame cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak.
  • 2 V panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú zeleninu.
  • 3 Pridáme šošovicu, vodu, slepačí bujón, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 20 minút.
  • 4 Keď je šošovica mäkká, pridáme špenát.
  • 5 Na záver jemne vmiešame smotanu a privedieme k varu.

Porcia

Podávame s kockami chleba a opečenými plátkami pancetty. Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj nasekaný čerstvý špenát.

Zdieľať s priateľmi