Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Špagety s jesennou omáčkou

Tournedos s maslovou zeleninou
Pikantné bravčové závitky
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ražniči z lososa
Pizza v zemiakoch
Kuracie mäso na thajský spôsob
Hubový guľáš
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka z rukoly a kreviet
Biela ryba s fazuľou
Grilovaný hamburger
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčové kotlety s kuskusom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cestovinový šalát so surimi
Rolky z roštenky so zeleninou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Paradajková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Cuketové jednohubky
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninové špízy
Párky v slanine
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Tekvicová polievka s jablkom
Grilované rebierka
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pečená jahňacina s mandľami
Polievka s mäsovými guličkami
Sladká bravčová panenka
Pikantná rybacia zmes
Hrachová polievka
Mrkvová polievka
Šošovicová polievka so špenátom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rizoto na španielsky spôsob
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Teľacie kotlety so zeleninou
Kuracie tyčinky v kečupe
Caponata a lá Podravka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Tuniakový šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie mäso so zeleninou
Vyprážaný syr
Letné zeleninové ragú
Losos s cuketovou krustou
Lahodné pečené zemiaky
Polievka z fazuľových strukov
Mediteránska rapsódia
Bravčová panenka so zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Zapečené špagety s tuniakom
Morčacina s citrónom a oreganom
Polievka z bôbu
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pohánka s klobásou
Okúzľujúce letné kurča
Lasagne z panvice
Špagety zo Stredomoria
Guláš z cíceru a mangoldu
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie fajitas
Ravioly so šalviou
Biela treska
Viac receptov pre túto náladu

Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia vás jednoduchou lesnou chuťou.

Suroviny

400 g Podravka špagiet
soľ
Na omáčku:
500 g hríbov (šampiňóny, hliva, shiitake, ...)
3 lyžice oleja
2 strúčiky cesnaku
400 ml smotany
100 ml bieleho vína
1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode a potom ich scedíme.
  • 2 Hríby očistíme a nakrájame na plátky alebo štvrtiny v závisloti od veľkosti. Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a nakrájané hríby.
  • 3 Chvíľku pražíme, potom prilejeme smotanu, víno a primiešame hovädzí bujón.
  • 4 Varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme omáčku a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Tip

Ak chcete, aby omáčka bola viac aromatická, pridajte nejaké sušené hríby, ktoré ste predtým namočili do teplej vody.

Porcia

Špagety prelejeme omáčkou a podávame.

Zdieľať s priateľmi