Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Špagety s jesennou omáčkou

Pečená jahňacina s mandľami
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Ravioly so šalviou
Caponata a lá Podravka
Kuracie prsia pečené v rúre
Kuracie fajitas
Šošovicová polievka so špenátom
Mediteránska rapsódia
Hubový guľáš
Ovocný šalát s kuracinou
Bravčová panenka so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Tournedos s maslovou zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Grilovaný hamburger
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Vyprážaný syr
Mrkvová polievka
Biela ryba s fazuľou
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Ražniči z lososa
Kuracie mäso na thajský spôsob
Guláš z cíceru a mangoldu
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Cestovinový šalát so surimi
Pizza v zemiakoch
Treska s vajíčkovým šalátom
Tekvicová polievka s jablkom
Polievka z rukoly a kreviet
Morčacina s citrónom a oreganom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Polievka z fazuľových strukov
Pikantná rybacia zmes
Kuracie mäso so zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Teľacie kotlety so zeleninou
Lasagne z panvice
Pikantné bravčové závitky
Polievka z bôbu
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie tyčinky v kečupe
Biela treska
Pohánka s klobásou
Špagety zo Stredomoria
Bravčové kotlety s kuskusom
Zeleninové špízy
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniakový šalát
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Zapečené špagety s tuniakom
Cuketové jednohubky
Letné zeleninové ragú
Nové zemiaky s Ajvarom
Hrachová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Polievka s mäsovými guličkami
Cestoviny na stredomorský spôsob
Paradajková polievka
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Sladká bravčová panenka
Párky v slanine
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Rolky z roštenky so zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Grilované rebierka
Viac receptov pre túto náladu

Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia vás jednoduchou lesnou chuťou.

Suroviny

400 g Podravka špagiet
soľ
Na omáčku:
500 g hríbov (šampiňóny, hliva, shiitake, ...)
3 lyžice oleja
2 strúčiky cesnaku
400 ml smotany
100 ml bieleho vína
1 kocka Podravka hovädzieho bujónu
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode a potom ich scedíme.
  • 2 Hríby očistíme a nakrájame na plátky alebo štvrtiny v závisloti od veľkosti. Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a nakrájané hríby.
  • 3 Chvíľku pražíme, potom prilejeme smotanu, víno a primiešame hovädzí bujón.
  • 4 Varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme omáčku a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Tip

Ak chcete, aby omáčka bola viac aromatická, pridajte nejaké sušené hríby, ktoré ste predtým namočili do teplej vody.

Porcia

Špagety prelejeme omáčkou a podávame.

Zdieľať s priateľmi