Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Špagety zo Stredomoria

Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Mediteránska rapsódia
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Losos s cuketovou krustou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cestovinový šalát so surimi
Jemný hubový guláš
Vyprážaný syr
Chutný šalát z opečených zemiakov
Biela treska
Kuracie fajitas
Nové zemiaky s Ajvarom
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie tyčinky v kečupe
Pohánka s klobásou
Grilované rebierka
Ražniči z lososa
Kuracie mäso na thajský spôsob
Ovocný šalát s kuracinou
Kuracie prsia pečené v rúre
Pečená jahňacina s mandľami
Tournedos s maslovou zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Polievka z rukoly a kreviet
Polievka z fazuľových strukov
Lasagne z panvice
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Grilovaný hamburger
Polievka s mäsovými guličkami
Bravčová panenka so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Tuniakový šalát
Kuracie mäso so zeleninou
Hrachová polievka
Biela ryba s fazuľou
Bravčové kotlety s kuskusom
Teľacie kotlety so zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Okúzľujúce letné kurča
Zapečené špagety s tuniakom
Sladká bravčová panenka
Polievka z bôbu
Zeleninové špízy
Pizza v zemiakoch
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Hubový guľáš
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Paradajková polievka
Ravioly so šalviou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Šošovicová polievka so špenátom
Letné zeleninové ragú
Cuketové jednohubky
Lahodné pečené zemiaky
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pikantná rybacia zmes
Špagety s jesennou omáčkou
Párky v slanine
Rizoto na španielsky spôsob
Caponata a lá Podravka
Rolky z roštenky so zeleninou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Kurča na bielom víne
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Mrkvová polievka
Pikantné bravčové závitky
Tekvicová polievka s jablkom
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Guláš z cíceru a mangoldu
Viac receptov pre túto náladu

Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným parmezánom a môžete si byť istý, že s týmto jedlom určite zožnete úspech a skvelo predvediete svoje kulinárske schopnosti.

Suroviny

300 g Podravka špagiet
3 konzervy Eva tuniaka v olivovom oleji
1 cibuľa
1 červená paprika
2 strúčiky cesnaku
3 konzervy ančovičiek
1 lyžička Podravka ochucovadla Pikant
120 g zelených odkôstkovaných olív
390 g Podravka krájaných paradajok
1/2 lyžičky sušeného oregana
čierne korenie mleté
soľ
parmezán

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby35 min

  • 1 Olej z tuniaka vylejeme do hlbokej panvice a zahrejeme ho. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na kocky a opekáme, dokým nezmäknú.
  • 2 Pridáme pretlačený cesnak, nakrájané ančovičky, Podravka ochucovadlo Pikant a za stáleho miešania naďalej restujeme.
  • 3 Pridáme krájané paradajky Podravka a oregano a poriadne premiešame. Na miernom ohni varíme približne 15 minút, dokým omáčka nezhustne.
  • 4 Dochutíme soľou a korením a vmiešame rozdrobený tuniak a olivy.
  • 5 Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich a pridáme na panvicu k omáčke. Poriadne premiešame a krátko povaríme.

Tip

Namiesto krájaných paradajok môžete použiť aj lúpané paradajky Podravka.

Porcia

Podávame teplé a posypané nastrúhaným parmezánom.

Zdieľať s priateľmi