Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Špagety zo Stredomoria

Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Grilované paradajky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Farebný jarný šalát
Caponata a lá Podravka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Polievka z fazuľových strukov
Lahodné pečené zemiaky
Ražniči z lososa
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cestoviny na stredomorský spôsob
Teplý zeleninový šalát
Mrkvová polievka
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Šalát z grilovanej zeleniny
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Cestovinový šalát so surimi
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ochutená ryža
Ružičková polievka
Tabouleh
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Zeleninové špízy
Ravioly so šalviou
Morčacina s citrónom a oreganom
Tuniak so zeleninou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Vyprážaný syr
Gyros šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilované tofu
Pečený losos v medovej omáčke
Paradajková polievka
Losos s cuketovou krustou
Tuniakový šalát
Opekaná zelenina
Paradajková polievka s bazalkou
Kuracie prsia pečené v rúre
Pochúťka s Ajvarom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Ryžové guľôčky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Paradajkové košíčky so pšenom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Hríbová mrvenička
Mäsové guľky s omáčkou
Letné zeleninové ragú
Biela ryba s kuskusom
Polievka z rukoly a kreviet
Tekvicová polievka s jablkom
Šošovicová krémová polievka
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Viac receptov pre túto náladu

Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným parmezánom a môžete si byť istý, že s týmto jedlom určite zožnete úspech a skvelo predvediete svoje kulinárske schopnosti.

Suroviny

300 g Podravka špagiet
3 konzervy Eva tuniaka v olivovom oleji
1 cibuľa
1 červená paprika
2 strúčiky cesnaku
3 konzervy ančovičiek
1 lyžička Podravka ochucovadla Pikant
120 g zelených odkôstkovaných olív
390 g Podravka krájaných paradajok
1/2 lyžičky sušeného oregana
čierne korenie mleté
soľ
parmezán

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby35 min

  • 1 Olej z tuniaka vylejeme do hlbokej panvice a zahrejeme ho. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a papriku nakrájanú na kocky a opekáme, dokým nezmäknú.
  • 2 Pridáme pretlačený cesnak, nakrájané ančovičky, Podravka ochucovadlo Pikant a za stáleho miešania naďalej restujeme.
  • 3 Pridáme krájané paradajky Podravka a oregano a poriadne premiešame. Na miernom ohni varíme približne 15 minút, dokým omáčka nezhustne.
  • 4 Dochutíme soľou a korením a vmiešame rozdrobený tuniak a olivy.
  • 5 Špagety uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich a pridáme na panvicu k omáčke. Poriadne premiešame a krátko povaríme.

Tip

Namiesto krájaných paradajok môžete použiť aj lúpané paradajky Podravka.

Porcia

Podávame teplé a posypané nastrúhaným parmezánom.

Zdieľať s priateľmi