Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou

Ovocný šalát s kuracinou
Penne so špargľovou omáčkou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Chrumkavé pečené zemiaky
Kačica na pomarančoch
Ražniči z mletého mäsa
Teľacia roláda
Opekaná zelenina
Pečený losos v medovej omáčke
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Slepačia polievka s knedličkami
Plnené kuracie stehná
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Sendviče z vajíčok a s lososom
Šalát s krevetami
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Hovädzí steak so zeleninou
Teplý zeleninový šalát
Nové zemiaky s Ajvarom
Morčacie rolky s ryžou
Polievka s mäsovými guličkami
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Papriky plnené rizotom
Morčacie prsia s jablkami
Rolky z roštenky so zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Rezne s chutnou omáčkou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kuracie fajitas
Jaipur kari
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Caponata a lá Podravka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninové špízy
Grilované kuracie prsia
Ryžové guľôčky
Šošovicová krémová polievka
Pikantné bravčové závitky
Rýchle lasagne
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Zeleninové rizoto so slaninou
Okúzľujúce letné kurča
Kura na sladko
Cviklové krupoto s bielou rybou
Viac receptov pre túto náladu

Tieto steaky z tuniaka ochutené rozmarínom a podávané na honosnom podklade z rukoly a valeriánky poľnej s kúskami červeného pomaranča, sú jednoducho vždy zásahom do čierneho.

Suroviny

800 g filiet z čerstvého tuniaka
1 vetvička rozmarínu
1 vetvička fenikla
4 strúčiky cesnaku
100 ml extra panenského olivového oleja
100 g rukolových listov
70 g valeriánky poľnej
1 červený pomaranč (100 gramov)
8 ks čiernych olív
ocot balsamico
soľ
čierne korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Filety z tuniaka opláchneme a kuchynskými utierkami vysušíme, následne ich nakrájame na malé steaky.
  • 2 Olivový olej rozmixujeme spolu s lístkami rozmarínu, fenikla a cesnakom a pripravíme hladkú marinádu. Steaky z tuniaka posypeme jednou lyžicou Podravky a marinujeme v pripravenej marináde po dobu približne 10 minút.
  • 3 Tuniaka vyberieme dierovanou naberačkou, aby nám odkvapkala zvyšná marináda a steaky sprudka osmažíme na panvici z obidvoch strán (tuniak by mal ostať v strede ružový). Pridáme trochu zvyšnej marinády.
  • 4 Na tanier naaranžujeme listy rukoly a valeriánky poľnej. Pridáme na kocky nakrájaný červený pomaranč a pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico. Na vrch naaranžujeme steaky z tuniaka, pokvapkáme marinádou a podávame.

Malé tajomstvá

Dokonale pripravený tuniak by mal byť zvonka sprudka opečený a chrumkavý, v strede mäkký a ružový. Aby sme zachovali šťavnatosť a jemnosť tuniaka, opekáme ho na stredne rozpálenom oleji a obraciame, až keď je zo spodnej strany zatiahnutý a opečený.

Zdieľať s priateľmi