Ponuka Vyhľadať

Zmes na hŕstkovú polievku je unikátna zmes viacdruhových strukovín: hrachu, fazule a šošovice. Je výborná nielen ako základ do polievok, ale hodí sa aj do fašírok, karbonátok, ako príloha, nátierka či pyré.

Suroviny

250 g Lagris tradičnej zmesi na hŕstkovú polievku
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla pikant
1 ks stredne veľkej cibule
1 ks strúčiku cesnaku
2 ks vajec
posekaná čerstvá petržlenová vňať
soľ
majoránka
bobkový list
olej na vyprážanie
strúhanka podľa potreby

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

4 osoby55 min

  • 1 Zmes na hŕstkovú polievku Lagris namočíme deň vopred. Na druhý deň ju uvaríme spolu s bobkovým listom, kým strukoviny zmäknú. Zo zmesi scedíme prebytočnú vodu, vyberieme bobkový list a zmes pomelieme v mlynčeku.
  • 2 Do hmoty pridáme Podravku ochucovadlo pikant, vajcia, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, posekanú vňať a zahustíme strúhankou. Dochutíme soľou a majoránkou.
  • 3 Z pripravenej zmesi vytvoríme placky, ktoré pečieme v rúre pri 180°C alebo vypražíme na oleji.

Porcia

Hotové fašírky podávajte so sezónnym alebo vašim obľúbeným šalátom.

Zdieľať s priateľmi