Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Tabouleh

Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Ružičková polievka
Gyros šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rizoto na španielsky spôsob
Jaipur kari
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Grilované tofu
Ražniči z lososa
Kuracie fajitas
Biela ryba s kuskusom
Krevety na zeleninovom lôžku
Tuniak so zeleninou
Bohatá jesenná polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Pečený losos v medovej omáčke
Treska s vajíčkovým šalátom
Letné zeleninové ragú
Morčacina s citrónom a oreganom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Sójový šalát s tuniakom
Oranžové rizoto
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tuniakový šalát
Zeleninové špízy
Okúzľujúce letné kurča
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Šošovicová krémová polievka
Stredomorský šalát
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Opekaná zelenina
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Špargľová polievka
Paradajková polievka
Paella s kuracím mäsom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šalát z grilovanej zeleniny
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Mediteránska rapsódia
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špagety zo Stredomoria
Zeleninové rizoto so slaninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cuketové jednohubky
Losos s cuketovou krustou
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela treska
Teplý zeleninový šalát
Caponata a lá Podravka
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Stredomorská frittata
Viac receptov pre túto náladu

Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom, ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže letné jedlo.

Suroviny

100 g Lagris bulguru
1 lyžica masla
1 ks menšej červenej cibule
5 ks jarných cibuliek
1 ks šalátovej uhorky
6 ks stredne veľkých paradajok
zväzok čerstvej mäty
petržlenová vňať
6 polievkových lyžíc olivového oleja
1 ks citróna
listy rímskeho šalátu
1 PL Podravky ochucovadla natur
soľ
korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Bulgur pripravíme podľa návodu na obale a necháme trošku vychladnúť. Medzitým nakrájame zeleninu na menšie kúsky, uhorky a paradajky zbavíme semienok.
  • 2 Bylinky nasekáme na jemno. Všetko spolu vložíme do väčšej misy a pridáme uvarený bulgur. Polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, ochutíme Podravkou Natur a podľa potreby pridáme soľ a korenie.

Porcia

Podávame na listovom šaláte s citrónom.

Malé tajomstvá

Chuť bulguru zjemní maslo, ktoré do neho vmiešame.

Zdieľať s priateľmi