Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Tekvicová polievka s jablkom

Paradajková polievka
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Ražniči z lososa
Špagety s jesennou omáčkou
Mediteránska rapsódia
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka s mäsovými guličkami
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Polievka z fazuľových strukov
Losos s cuketovou krustou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Jemný hubový guláš
Grilovaný hamburger
Caponata a lá Podravka
Morčacina s citrónom a oreganom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tuniakový šalát
Polievka z rukoly a kreviet
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Zeleninové špízy
Pečená jahňacina s mandľami
Zapečené špagety s tuniakom
Cestovinový šalát so surimi
Vyprážaný syr
Hrachová polievka
Pikantná rybacia zmes
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Šošovicová polievka so špenátom
Guláš z cíceru a mangoldu
Cuketové jednohubky
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Hubový guľáš
Teľacie kotlety so zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Biela ryba s fazuľou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Kuracie prsia pečené v rúre
Nové zemiaky s Ajvarom
Polievka z bôbu
Kuracie mäso na thajský spôsob
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Párky v slanine
Lahodné pečené zemiaky
Tournedos s maslovou zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pikantné bravčové závitky
Okúzľujúce letné kurča
Pizza v zemiakoch
Treska s vajíčkovým šalátom
Ovocný šalát s kuracinou
Kuracie fajitas
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčové kotlety s kuskusom
Kuracie mäso so zeleninou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Biela treska
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Ravioly so šalviou
Kurča na bielom víne
Mrkvová polievka
Rolky z roštenky so zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Lasagne z panvice
Sladká bravčová panenka
Pohánka s klobásou
Bravčová panenka so zeleninou
Grilované rebierka
Kuracie tyčinky v kečupe
Letné zeleninové ragú
Viac receptov pre túto náladu

Tekvicovú polievku s jablkom podávajte posypanú granátovým jablkom a vychutnávajte si jesennú atmosféru naservírovanú na stole.

Suroviny

500 g očistenej maslovej tekvice
1 jablko
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžice Podravka ochucovadla
soľ
muškátový oriešok mletý
čierne korenie mleté
kajenské korenie
2 lyžice opečených tekvicových semienok
1 lyžica jadierok granátového jablka
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Tekvicu rozrežeme, vyberieme jadierka a položíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Jablko, cibuľu a cesnak tiež očistíme, prekrojíme na polovicu a položíme na plech k tekvici.
  • 2 Pokvapkáme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút pri 200 °C.
  • 3 Lyžicou vydlabeme upečenú tekvicu a dáme ju do hrnca spolu s jablkom, cibuľou a cesnakom a rozmixujeme.
  • 4 Prilejeme vodu. Množstvo vody závisí od toho, akú hustú polievku chceme. Pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, muškátový oriešok, čierne a kajenské korenie. Necháme zovrieť a potom odstavíme z ohňa.

Tip

Namiesto maslovej tekvice môžete použiť aj tekvicu hokkaido.

Porcia

Horúcu polievku podávame posypanú tekvicovými jadierkami, granátovým jablkom a petržlenovou vňaťou.

Zdieľať s priateľmi