Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Tekvicová polievka s jablkom

ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Špagety zo Stredomoria
Šošovicová polievka so špenátom
Polievka z rukoly a kreviet
Ražniči z lososa
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracie mäso so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rizoto na španielsky spôsob
Teľacie kotlety so zeleninou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Zeleninové špízy
Grilovaný hamburger
Kuracie fajitas
Vyprážaný syr
Treska s vajíčkovým šalátom
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cuketové jednohubky
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Pečená jahňacina s mandľami
Paradajková polievka
Guláš z cíceru a mangoldu
Nové zemiaky s Ajvarom
Ovocný šalát s kuracinou
Hrachová polievka
Mrkvová polievka
Rolky z roštenky so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Pikantné bravčové závitky
Losos s cuketovou krustou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Ravioly so šalviou
Letné zeleninové ragú
Cestovinový šalát so surimi
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Tuniakový šalát
Bravčová panenka so zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Biela ryba s fazuľou
Hubový guľáš
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Pikantná rybacia zmes
Tournedos s maslovou zeleninou
Polievka z fazuľových strukov
Zapečené špagety s tuniakom
Lasagne z panvice
Párky v slanine
Špagety s jesennou omáčkou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Mediteránska rapsódia
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie prsia pečené v rúre
Lahodné pečené zemiaky
Kuracie tyčinky v kečupe
Sladká bravčová panenka
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Caponata a lá Podravka
Bravčové kotlety s kuskusom
Polievka z bôbu
Biela treska
Grilované rebierka
Pizza v zemiakoch
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cestoviny na stredomorský spôsob
Polievka s mäsovými guličkami
Pohánka s klobásou
Viac receptov pre túto náladu

Tekvicovú polievku s jablkom podávajte posypanú granátovým jablkom a vychutnávajte si jesennú atmosféru naservírovanú na stole.

Suroviny

500 g očistenej maslovej tekvice
1 jablko
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžice Podravka ochucovadla
soľ
muškátový oriešok mletý
čierne korenie mleté
kajenské korenie
2 lyžice opečených tekvicových semienok
1 lyžica jadierok granátového jablka
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Tekvicu rozrežeme, vyberieme jadierka a položíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Jablko, cibuľu a cesnak tiež očistíme, prekrojíme na polovicu a položíme na plech k tekvici.
  • 2 Pokvapkáme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút pri 200 °C.
  • 3 Lyžicou vydlabeme upečenú tekvicu a dáme ju do hrnca spolu s jablkom, cibuľou a cesnakom a rozmixujeme.
  • 4 Prilejeme vodu. Množstvo vody závisí od toho, akú hustú polievku chceme. Pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, muškátový oriešok, čierne a kajenské korenie. Necháme zovrieť a potom odstavíme z ohňa.

Tip

Namiesto maslovej tekvice môžete použiť aj tekvicu hokkaido.

Porcia

Horúcu polievku podávame posypanú tekvicovými jadierkami, granátovým jablkom a petržlenovou vňaťou.

Zdieľať s priateľmi