Ponuka Vyhľadať

Začínajúca odznovu

Tekvicová polievka s jablkom

Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Grilované paradajky
Cestovinový šalát so surimi
Zeleninové špízy
Mrkvová polievka
Teplý zeleninový šalát
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie prsia pečené v rúre
Rizoto na španielsky spôsob
Paradajková polievka s bazalkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Šalát z grilovanej zeleniny
Lahodné pečené zemiaky
Šošovicová krémová polievka
Strukovinový šalát so zeleninou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Špagety zo Stredomoria
Paradajková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tuniak so zeleninou
Tuniakový šalát
Farebný jarný šalát
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Opekaná zelenina
Polievka z rukoly a kreviet
Ochutená ryža
Tabouleh
Ravioly so šalviou
Gyros šalát
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cviklové krupoto s bielou rybou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Caponata a lá Podravka
Ryžové guľôčky
Sójový šalát s tuniakom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Grilované tofu
Biela ryba s kuskusom
Mäsové guľky s omáčkou
Ružičková polievka
Letné zeleninové ragú
Paradajkové košíčky so pšenom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Ražniči z lososa
Pečený losos v medovej omáčke
Losos s cuketovou krustou
Polievka z fazuľových strukov
Hríbová mrvenička
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Vyprážaný syr
Viac receptov pre túto náladu

Tekvicovú polievku s jablkom podávajte posypanú granátovým jablkom a vychutnávajte si jesennú atmosféru naservírovanú na stole.

Suroviny

500 g očistenej maslovej tekvice
1 jablko
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžice Podravka ochucovadla
soľ
muškátový oriešok mletý
čierne korenie mleté
kajenské korenie
2 lyžice opečených tekvicových semienok
1 lyžica jadierok granátového jablka
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby50 min

  • 1 Tekvicu rozrežeme, vyberieme jadierka a položíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Jablko, cibuľu a cesnak tiež očistíme, prekrojíme na polovicu a položíme na plech k tekvici.
  • 2 Pokvapkáme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a pečieme približne 40 minút pri 200 °C.
  • 3 Lyžicou vydlabeme upečenú tekvicu a dáme ju do hrnca spolu s jablkom, cibuľou a cesnakom a rozmixujeme.
  • 4 Prilejeme vodu. Množstvo vody závisí od toho, akú hustú polievku chceme. Pridáme Podravka ochucovadlo, soľ, muškátový oriešok, čierne a kajenské korenie. Necháme zovrieť a potom odstavíme z ohňa.

Tip

Namiesto maslovej tekvice môžete použiť aj tekvicu hokkaido.

Porcia

Horúcu polievku podávame posypanú tekvicovými jadierkami, granátovým jablkom a petržlenovou vňaťou.

Zdieľať s priateľmi