Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Teľacia roláda

Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Hrachová polievka
Mäsová roláda a lá pahreba
Makrelová nátierka
Ražniči z lososa
Biela ryba s fazuľou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Opekaná zelenina
Tuniak so zeleninou
Rolky z roštenky so zeleninou
Zeleninové špízy
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Bravčová panenka so zeleninou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Plnené kuracie stehná
Voňavé pečené
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Polievka z fazuľových strukov
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Pikantná rybacia zmes
Špagety zo Stredomoria
Lahodné pečené zemiaky
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Stredomorská hríbová polievka
Grilované kuracie prsia
Kuracie rizoto
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Kuracie závitky s prekvapením
Šalát s pikantným steakom
Okúzľujúce letné kurča
Šťavnaté mäkké zemiaky
Polievka s mäsovými guličkami
Tournedos s maslovou zeleninou
Vianočná roláda
Plnená pečená cibuľa
Talianske kuracie rizoto
Grilované tofu
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Krevety na zeleninovom lôžku
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pochúťka s Ajvarom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Jahňacie so šalviovým medom
Zapečené špagety s tuniakom
Fish&Chips v tortille
Jemný hubový guláš
Šalát z grilovanej zeleniny
Viac receptov pre túto náladu

Nepochybujte o tom, že vaši hostia, pri spoločnom stole veľmi ocenia a neskôr budú s láskou spomínať, na túto jemnú a šťavnatú roládu z teľacieho mäsa s krásnymi pásikmi zelených špenátových listov a pancetty.

Suroviny

1,8 - 2 kg vykostenej teľacej hrude
1 čajová lyžička červenej papriky
½ čajová lyžička sušeného tymianu
½ čajovej lyžičky feniklu
štipka mletého čierneho korenia
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
120 g pancetty, nakrájanej na tenké plátky
150 g listového špenátu
soľ
100 ml suchého bieleho vína
Zelenina:
800 g zemiakov
400 g zeleru
štipka mletého muškátového orieška
50 g cibule
soľ
60 g masla
Omáčka:
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
50 ml koňaku
1 polievková lyžica čučoriedkového džemu

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 8 osoby140 min

  • 1 Kvalitný kus teľacieho mäsa zakryjeme potravinovou fóliou a naklepeme tĺčikom na mäso.
  • 2 V mažiari podrvíme fenikel, korenie, sušený tymian, štipku údenej papriky, Podravku a všetko spolu premiešame. Zmesou korenia posypeme teľacinu a rukami votrieme do mäsa. Na teľacie mäso striedavo ukladáme plátky pancetty a krátko povarený špenát. Roládu pevne zavinieme a zviažeme mäsiarskym špagátom.
  • 3 Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a mäso zo všetkých strán do hneda opečieme. Presunieme do pekáča a olej a výpek z panvice nalejeme na roládu. Osolíme a podlejeme 100 ml bieleho vína. Zakryjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 1 hodinu.
  • 4 Po dopečení vyberieme roládu z rúry a necháme odstáť. Kým mäso odpočíva, pripravíme omáčku. Výpek z pekáča prelejeme do malej rajnice a varíme na strednom plameni. 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu zmiešame s trochou vody a pripravenou zmesou zahustíme omáčku. Keď omáčka zovrie, primiešame do nej koňak a jednu lyžičku džemu. Zemiaky, zeler a cibuľu spolu uvaríme, scedíme, pridáme maslo, trochu soli a muškátový oriešok a popučíme na kašu.
  • 5 Roládu opatrne nakrájame na plátky a tie naaranžujeme na servírovací tanier spolu so zeleninovým pyré. Polejeme omáčkou a podávame.

Malé tajomstvá

Poproste svojho mäsiara, aby vám teľacie mäso očistil a upravil.

Zdieľať s priateľmi