Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb

Tabouleh
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paradajková polievka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cviklové krupoto s bielou rybou
Biela ryba s kuskusom
Stredomorská frittata
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Losos s cuketovou krustou
Šalát z grilovanej zeleniny
Treska s vajíčkovým šalátom
Zeleninové špízy
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Tuniakový šalát
Stredomorský šalát
Cuketové jednohubky
Strukovinový šalát so zeleninou
Špargľová polievka
Rizoto na španielsky spôsob
Grilované tofu
Kuracie fajitas
Zeleninové rizoto so slaninou
Špagety zo Stredomoria
Oranžové rizoto
Ružičková polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Tekvicová polievka s jablkom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Paradajkové košíčky so pšenom
Teplý zeleninový šalát
Paella s kuracím mäsom
Caponata a lá Podravka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Sójový šalát s tuniakom
Jaipur kari
Opekaná zelenina
Letné zeleninové ragú
Krevety na zeleninovom lôžku
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Bohatá jesenná polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Gyros šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Paradajková polievka s bazalkou
Ražniči z lososa
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Biela treska
Mediteránska rapsódia
Chutný šalát z opečených zemiakov
Cestoviny na stredomorský spôsob
Okúzľujúce letné kurča
Šošovicová krémová polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Tuniak so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Hliva, kuriatka a shitake hríby sa budú perfektne hodiť k teľacím kotletám.

Suroviny

4 ks teľacích kotliet bez kosti (cca 500 g)
2 lyžičky Podravka ochucovadla Natur
čierne korenie
3 lyžice olivového oleja
20 g masla
250 g húb
20 g masla
soľ
80 ml olivového oleja
1 lyžička citrónovej šťavy
1/2 lyžičky sušeného oregana
100 g rukoly

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Kotlety nakrájame na tenké kúsky a posypeme ochucovadlom Natur. Na dobre zahriatom olivovom oleji opečieme mäso sprudka z oboch strán.
  • 2 Mäso dáme do pekáča a pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 150 °C.
  • 3 Upečené mäso potrieme maslom a necháme ho prikryté, dokým si pripravíme šalát.
  • 4 Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich do panvice, kde sme mali kotlety a opečieme ich.
  • 5 Zľahka ich osolíme, okoreníme a necháme trošku vychladnúť. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a oregano.
  • 6 Do väčšej misky dáme rukolu spolu s hubami a prelejeme pripravenou zálievkou.

Tip

K teľacím kotletám sa najlepšie hodí kombinácia hríbov hliva, kuriatka a shitake. Môžete však použiť aj iné, podľa vašej chuti. Rukolu môžete nahradiť iným listovým šalátom.

Porcia

Podávame na tanieri, kde dáme najprv šalát, potom nakrájané teľacie kotlety a nakoniec posypeme hoblinami syra.

Zdieľať s priateľmi