Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Teľacie kotlety so zeleninou

Tournedos s maslovou zeleninou
Paradajková polievka
Letné zeleninové ragú
Hubový guľáš
Zapečené špagety s tuniakom
Kuracie prsia pečené v rúre
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Bravčové kotlety s kuskusom
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Zeleninové špízy
Guláš z cíceru a mangoldu
Lahodné pečené zemiaky
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Cuketové jednohubky
Biela treska
Ravioly so šalviou
Grilované rebierka
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Rizoto na španielsky spôsob
Biela ryba s fazuľou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie fajitas
Jemný hubový guláš
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Sladká bravčová panenka
Nové zemiaky s Ajvarom
Párky v slanine
Špagety s jesennou omáčkou
Hrachová polievka
Ovocný šalát s kuracinou
Cestovinový šalát so surimi
Špagety zo Stredomoria
Grilovaný hamburger
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Lasagne z panvice
Polievka z bôbu
Bravčová panenka so zeleninou
Polievka z rukoly a kreviet
Dokonalá zelenina pečená v rúre
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Tuniakový šalát
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Caponata a lá Podravka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pizza v zemiakoch
Šošovicová polievka so špenátom
Vyprážaný syr
Treska s vajíčkovým šalátom
Pohánka s klobásou
Kuracie tyčinky v kečupe
Okúzľujúce letné kurča
Kurča na bielom víne
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Polievka z fazuľových strukov
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Polievka s mäsovými guličkami
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Mrkvová polievka
Losos s cuketovou krustou
Pikantná rybacia zmes
Ražniči z lososa
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Tekvicová polievka s jablkom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pikantné bravčové závitky
Kuracie mäso na thajský spôsob
Mediteránska rapsódia
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Pečená jahňacina s mandľami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Kuracie mäso so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice a vychutnávajte si chuť, ktorú vaši starí rodičia určite poznajú.

Suroviny

800 g teľacích kotliet
40 g masla
1 kukurica
1 červená cibuľa
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
1 lyžička kukuričného škrobu
soľ
Príloha:
zelené fazuľové struky

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Na rozohriatom masle zo všetkým strán opečieme kukuricu a odložíme ju na teplé miesto.
  • 2 Na tom istom tuku opečieme teľacie kotlety, približne minútu z každej strany, jemne ich posolíme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C ďalších 8 minút.
  • 3 Na vytvorenie omáčky pridáme do výpeku nakrájanú cibuľu a podusíme ju až do zmäknutia.
  • 4 Prijeme 250 ml vody, pridáme hovädzí bujón Podravka a povaríme.
  • 5 Na zahustenie omáčky použijeme kukuričný škrob, ktorý rozpustíme v troche vody, pridáme do omáčky a ktárko povaríme.

Tip

Do omáčky môžete pridať aj lyžicu paradajkového pretlaku Podravka.

Porcia

Teľacie kotkety podávame s opečenou kukuricou a uvarenými fazuľovými strukmi.

Zdieľať s priateľmi