Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Teľacie kotlety so zeleninou

Pivný guláš
Voňavé pečené zemiaky
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Zeleninové chipsy
Fish&Chips v tortille
Lasagne z panvice
Pizza v zemiakoch
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Kurací paprikáš
Zemiakové placky
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pikantné bravčové závitky
Morčací hamburger
Grilovaný hamburger
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Špagety s cuketou
Sladká bravčová panenka
Pochúťka s Ajvarom
Medailónky s hnedou ryžou
Mäsové guľky s omáčkou
Plnené kuracie stehná
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Hovädzí steak so zeleninou
Netradičný hamburger
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Grilovaná krkovička
Polievka z bôbu
Rolky z roštenky so zeleninou
Rezne s chutnou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kura na pive
Kuracie prsia pečené v rúre
Rýchle lasagne
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Medové teľacie kotlety
Kačica na pomarančoch
Kurča na bielom víne
Grilované rebierka
Carbonara so špenátom
Hŕstková polievka s paradajkami
Jaipur kari
Bravčové kotlety s kuskusom
Chilli con carne
Kura na pivovej fľaši
Kura na sladko
Párky v slanine
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Hubový guľáš
Klasický burger
Papriky plnené rizotom
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Jahňacie so šalviovým medom
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Morčacie rolky s ryžou
Morčacie prsia s jablkami
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Kotlovina
Nové zemiaky s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice a vychutnávajte si chuť, ktorú vaši starí rodičia určite poznajú.

Suroviny

800 g teľacích kotliet
40 g masla
1 kukurica
1 červená cibuľa
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
1 lyžička kukuričného škrobu
soľ
Príloha:
zelené fazuľové struky

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Na rozohriatom masle zo všetkým strán opečieme kukuricu a odložíme ju na teplé miesto.
  • 2 Na tom istom tuku opečieme teľacie kotlety, približne minútu z každej strany, jemne ich posolíme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C ďalších 8 minút.
  • 3 Na vytvorenie omáčky pridáme do výpeku nakrájanú cibuľu a podusíme ju až do zmäknutia.
  • 4 Prijeme 250 ml vody, pridáme hovädzí bujón Podravka a povaríme.
  • 5 Na zahustenie omáčky použijeme kukuričný škrob, ktorý rozpustíme v troche vody, pridáme do omáčky a ktárko povaríme.

Tip

Do omáčky môžete pridať aj lyžicu paradajkového pretlaku Podravka.

Porcia

Teľacie kotkety podávame s opečenou kukuricou a uvarenými fazuľovými strukmi.

Zdieľať s priateľmi