Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Teľacie kotlety so zeleninou

Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Okúzľujúce letné kurča
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Vyprážaný syr
Letné zeleninové ragú
Pikantná rybacia zmes
Lahodné pečené zemiaky
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Mediteránska rapsódia
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Treska s vajíčkovým šalátom
Špagety zo Stredomoria
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Párky v slanine
Kuracie prsia pečené v rúre
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Tekvicová polievka s jablkom
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Pečená jahňacina s mandľami
Šošovicová polievka so špenátom
Grilované rebierka
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie mäso na thajský spôsob
Caponata a lá Podravka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Cestovinový šalát so surimi
Ovocný šalát s kuracinou
Rizoto na španielsky spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Sladká bravčová panenka
Kuracie tyčinky v kečupe
Mrkvová polievka
Polievka z rukoly a kreviet
Lasagne z panvice
Zapečené špagety s tuniakom
Pohánka s klobásou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Tuniakový šalát
Pikantné bravčové závitky
Kuracie mäso so zeleninou
Pizza v zemiakoch
Zeleninové špízy
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Biela treska
Polievka s mäsovými guličkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Hrachová polievka
Losos s cuketovou krustou
Kuracie fajitas
Ravioly so šalviou
Ražniči z lososa
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Bravčová panenka so zeleninou
Biela ryba s fazuľou
Špagety s jesennou omáčkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Cuketové jednohubky
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tournedos s maslovou zeleninou
Grilovaný hamburger
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Hubový guľáš
Polievka z bôbu
Polievka z fazuľových strukov
Guláš z cíceru a mangoldu
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Rolky z roštenky so zeleninou
Paradajková polievka
Viac receptov pre túto náladu

Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice a vychutnávajte si chuť, ktorú vaši starí rodičia určite poznajú.

Suroviny

800 g teľacích kotliet
40 g masla
1 kukurica
1 červená cibuľa
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
1 lyžička kukuričného škrobu
soľ
Príloha:
zelené fazuľové struky

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Na rozohriatom masle zo všetkým strán opečieme kukuricu a odložíme ju na teplé miesto.
  • 2 Na tom istom tuku opečieme teľacie kotlety, približne minútu z každej strany, jemne ich posolíme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C ďalších 8 minút.
  • 3 Na vytvorenie omáčky pridáme do výpeku nakrájanú cibuľu a podusíme ju až do zmäknutia.
  • 4 Prijeme 250 ml vody, pridáme hovädzí bujón Podravka a povaríme.
  • 5 Na zahustenie omáčky použijeme kukuričný škrob, ktorý rozpustíme v troche vody, pridáme do omáčky a ktárko povaríme.

Tip

Do omáčky môžete pridať aj lyžicu paradajkového pretlaku Podravka.

Porcia

Teľacie kotkety podávame s opečenou kukuricou a uvarenými fazuľovými strukmi.

Zdieľať s priateľmi