Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Teľacie kotlety so zeleninou

ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Lahodné pečené zemiaky
Tuniakový šalát
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Lasagne z panvice
Rizoto na španielsky spôsob
Cuketové jednohubky
Kuracie fajitas
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Tekvicová polievka s jablkom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Cestovinový šalát so surimi
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Paradajková polievka
Polievka z fazuľových strukov
Zapečené špagety s tuniakom
Guláš z cíceru a mangoldu
Kuracie tyčinky v kečupe
Pikantné bravčové závitky
Okúzľujúce letné kurča
Polievka s mäsovými guličkami
Biela treska
Biela ryba s fazuľou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Tournedos s maslovou zeleninou
Mediteránska rapsódia
Hubový guľáš
Pečená jahňacina s mandľami
Špagety s jesennou omáčkou
Zeleninové špízy
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
Treska s vajíčkovým šalátom
Pohánka s klobásou
Letné zeleninové ragú
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Grilovaný hamburger
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Hrachová polievka
Ražniči z lososa
Špagety zo Stredomoria
Pikantná rybacia zmes
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Mrkvová polievka
Ovocný šalát s kuracinou
Bravčová panenka so zeleninou
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Nové zemiaky s Ajvarom
Polievka z rukoly a kreviet
Kuracie prsia pečené v rúre
Vyprážaný syr
Caponata a lá Podravka
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Morčacina s citrónom a oreganom
Bravčové kotlety s kuskusom
Pizza v zemiakoch
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie mäso na thajský spôsob
Rolky z roštenky so zeleninou
Ravioly so šalviou
Šošovicová polievka so špenátom
Sladká bravčová panenka
Chutný šalát z opečených zemiakov
Losos s cuketovou krustou
Polievka z bôbu
Cestoviny na stredomorský spôsob
Grilované rebierka
Párky v slanine
Kuracie mäso so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice a vychutnávajte si chuť, ktorú vaši starí rodičia určite poznajú.

Suroviny

800 g teľacích kotliet
40 g masla
1 kukurica
1 červená cibuľa
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
1 lyžička kukuričného škrobu
soľ
Príloha:
zelené fazuľové struky

Použili sme

Hovädzí bujón

Hovädzí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby40 min

  • 1 Na rozohriatom masle zo všetkým strán opečieme kukuricu a odložíme ju na teplé miesto.
  • 2 Na tom istom tuku opečieme teľacie kotlety, približne minútu z každej strany, jemne ich posolíme a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C ďalších 8 minút.
  • 3 Na vytvorenie omáčky pridáme do výpeku nakrájanú cibuľu a podusíme ju až do zmäknutia.
  • 4 Prijeme 250 ml vody, pridáme hovädzí bujón Podravka a povaríme.
  • 5 Na zahustenie omáčky použijeme kukuričný škrob, ktorý rozpustíme v troche vody, pridáme do omáčky a ktárko povaríme.

Tip

Do omáčky môžete pridať aj lyžicu paradajkového pretlaku Podravka.

Porcia

Teľacie kotkety podávame s opečenou kukuricou a uvarenými fazuľovými strukmi.

Zdieľať s priateľmi