Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaný

Tournedos s maslovou zeleninou

Párky v slanine
Letné zeleninové ragú
Rolky z roštenky so zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Bravčová panenka so zeleninou
Vyprážaný syr
Polievka s mäsovými guličkami
Hrachová polievka
Tuniakový šalát
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilované rebierka
Paradajková polievka
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Cestoviny na stredomorský spôsob
Kuracie fajitas
Kuracie mäso so zeleninou
Biela treska
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Špagety s jesennou omáčkou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Pizza v zemiakoch
Mrkvová polievka
Morčacina s citrónom a oreganom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Treska s vajíčkovým šalátom
Kurča na bielom víne
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Lahodné pečené zemiaky
Rizoto na španielsky spôsob
Hubový guľáš
Cestovinový šalát so surimi
Ovocný šalát s kuracinou
Polievka z fazuľových strukov
Guláš z cíceru a mangoldu
Grilovaný hamburger
Sladká bravčová panenka
Bravčové kotlety s kuskusom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pikantná rybacia zmes
Pohánka s klobásou
Teľacie kotlety so zeleninou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Polievka z bôbu
Cuketové jednohubky
Tekvicová polievka s jablkom
Zapečené špagety s tuniakom
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Okúzľujúce letné kurča
Ražniči z lososa
Mediteránska rapsódia
Kuracie prsia pečené v rúre
Polievka z rukoly a kreviet
Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Ravioly so šalviou
Zeleninové špízy
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Losos s cuketovou krustou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Pikantné bravčové závitky
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pečená jahňacina s mandľami
Kuracie tyčinky v kečupe
Nové zemiaky s Ajvarom
Šošovicová polievka so špenátom
Caponata a lá Podravka
Lasagne z panvice
Biela ryba s fazuľou
Špagety zo Stredomoria
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Jemný hubový guláš
Kuracie mäso na thajský spôsob
Viac receptov pre túto náladu

Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho umenia.

Suroviny

300 g brokolice
400 g mladej mrkvy
1 balenie mrazenej žltej fazuľky (450 g)
soľ
750g hovädzí steak
korenie
80 g masla
1 polievková lyžica Podravka ochucovadlo
30 ml oleja
25 ml koňak (brandy)
100 ml červeného vína francúzskeho Bordeaux
40 g masla, nakrájaného na kocky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Očistíme a umyjeme brokolicu, mrkvu a fazuľky.
  • 2 Brokolicu nakrájame na ružičky, mrkvu na prúžky.
  • 3 Zeleninu krátko varíme vo vriacej vode (každú zvlášť), do ktorej pridáme štipku morskej soli tak, aby sa uvarila, ale nerozvarila, tzv. „al dente“.
  • 4 Po uvarení ihneď zeleninu presunieme do panvice so studenou vodou a ľadom, aby zostala chrumkavá a držala peknú farbu.
  • 5 Hovädzie filé narežeme na medailóniky v šírke 2 palcov, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji približne 1-2 minúty z každej strany tak, aby ostal steak vnútri mäkký a ružový a z vonku červený.
  • 6 Steak osolíme a odložíme na teplé miesto.
  • 7 Z panvice, v ktorej sme restovali mäso odoberieme prebytočný tuk, zalejeme koňakom a flambujeme.
  • 8 Pridáme víno, soľ, korenie a privedieme do varu.
  • 9 Do omáčky pridáme nakrájané maslo a dobre premiešame.
  • 10 V ďalšej panvici rozpustíme maslo, pridáme 1 polievkovú lyžicu Podravka ochucovadlo, potom scedenú uvarenú zeleninu, pomiešame a necháme na panvici chvíľku zohriať.

Porcia

Servírujeme na tanieri s opraženými toastami. Na každý plátok toastu dáme teplý steak, zalejeme šťavou a podávame so zeleninou.

Malé tajomstvá

Pri príprave omáčky použite zamrznuté kocky masla, ktoré jemne zahustia omáčku a dodajú jej jemnosť.

Zdieľať s priateľmi