Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Vianočná roláda

Plnené kuracie stehná
Grilované tofu
Okúzľujúce letné kurča
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Biela ryba s fazuľou
Pochúťka s Ajvarom
Zeleninové špízy
Kuracie rizoto
Voňavé pečené
Krevety na zeleninovom lôžku
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Talianske kuracie rizoto
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Fish&Chips v tortille
Hrachová polievka
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Tuniak so zeleninou
Plnená pečená cibuľa
Ražniči z lososa
Stredomorská hríbová polievka
Jahňacie so šalviovým medom
Šalát z grilovanej zeleniny
Opekaná zelenina
Špagety zo Stredomoria
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Tournedos s maslovou zeleninou
Mäsová roláda a lá pahreba
Polievka z fazuľových strukov
Jemný hubový guláš
Bravčová panenka so zeleninou
Kuracie závitky s prekvapením
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Lahodné pečené zemiaky
Šalát s pikantným steakom
Polievka s mäsovými guličkami
Sladko-kyslé grilované ražniči
Makrelová nátierka
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Grilované kuracie prsia
Teľacia roláda
Pikantná rybacia zmes
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Rolky z roštenky so zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Na večeru počas sviatočných dní môžete podávať aj túto roládu z morčacích pŕs, servírovanú so zeleninovým pyré a pokvapkanú šťavou z výpeku.

Suroviny

800 g morčacích pŕs v celku
100 g klobásy
100 g švajčiarskeho mangoldu
200 g mrkvy
40 g masla
soľ
štipka mletého čierneho korenia
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Zeleninové pyré:
500 g zemiakov
1 malá hlávka kapusty (zhruba 500 g)
soľ
štipka mletého čierneho korenia
100 ml extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Morčacie prsia pomocou ostrého noža rozrežeme na jeden veľký filet. Opatrne naklepeme tĺčikom na mäso a ochutíme Podravkou a mletým čiernym korením. Na stranu, ktorou začneme roládu rolovať, poukladáme plátky šunky, krátko povarený švajčiarsky mangold a uvarenú mrkvu nakrájanú na hranolčeky. Na vrch poukladáme na kocky nakrájanú polovicu dávky masla a pevne zavinieme. Zvyšok masla natrieme na vrch rolády a zabalíme ju do alobalovej fólie. Roládu premiestnime do pekáča a podlejeme trochou vody. Pečieme v rúre prehriatej na 200 °C (plynový stupeň 6) po dobu približne 40 minút.
  • 2 Kým sa roláda upečie, pripravíme si zeleninové pyré. Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky a varíme v osolenej vode. V polovici doby varenia pridáme na fliačky nakrájanú kapustu a varíme do mäkka. Zeleninu scedíme, pridáme k nej pretlačený cesnak a olivový olej a ochutíme soľou a korením. Drevenou naberačkou miešame, kým sa zelenina nepopučí na pyré.
  • 3 Morčaciu roládu nakrájame a na servírovacom tanieri pokvapkáme výpekom. Podávame so zemiakovo kapustovým pyré.

Malé tajomstvá

Morčacie prsia pred naklepaním zakryte potravinárskou fóliou, čím docielite jednak udržanie celistvosti morčacieho filetu, ktorý by sa inak mohol pri naklepaní pretrhnúť, a taktiež si uľahčíte čistenie pracovnej plochy. Pečené morčacie prsia obsahujú iba 1% tuku, a preto sú vhodným zdrojom bielkovým pre malé deti a chorých ľudí. Morčacie mäso je bohaté na bielkoviny (21-22%), chudé a ľahko stráviteľné, a preto je vhodným typom mäsa aj pre starších ľudí.

Zdieľať s priateľmi