Ponuka Vyhľadať

Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé tajomstvá” ktorá bola nakrútená pri príležitosti 50. výročia Vegety od Podravky .

Suroviny

600 g morčacích pŕs v celku
2 malé lyžičky Podravka ochucovadlo
čierne korenie
5 lyžíc olivového oleja
400 g cukety
Plnka:
200 g mletého morčacieho mäsa
30 g syra “Trapist”, alebo aromatického zrelého syra (ako syr z ostrova Pag)
100 g šampiňónov
30 g sušenej slaniny (panceta)
1 vajce
1 lyžica sekanej petržlenovej vňate
1 malá lyžička Podravka ochucovadlo
50 g plnených zelených olív (10 kusov)
Dresing:
200 ml olivového oleja
1 lyžica kapár
1 lyžica sekanej petržlenovej vňate
1 lyžica nakrájanej bazalky

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Morčacie mäso nakrájame tak aby sme získali veľký rezeň, ktorý vyklepeme tĺčikom na mäso.
  • 2 Cuketu nakrájame na dlhé plátky a zľahka opečieme na troche olivového oleja.
  • 3 Plnku pripravíme tak, že do mletého mäsa pridáme na plátky nakrájané a následne nasekané šampiňóny, strúhaný syr, slaninu nakrájanú na kocky, vyšľahané vajce, petržlenovú vňať, Podravku ochucovadlo a všetko dobre pomiešame.
  • 4 Na alobal poskladáme opečenú cuketu nakrájanú na plôšky.
  • 5 Mäso zľahka posypeme Podravkou ochucovadlom, pokoreníme a položíme na cuketu.
  • 6 Pripravenú plnku rozložíme po dĺžke paralelne s okrajom rezňa.
  • 7 Na plnku zložíme olivy a všetko zvinieme pomocou fólie do rolády.
  • 8 Odstránime fóliu, roládu položíme na plech na pečenie a prelejeme zvyškom olivového oleja. Pečieme približne 40 minút v rúre zohriatej na 210°C.
  • 9 Dresing pripravíme tak, že do olivového oleja pridáme nasekanú pretržlenovú vňať, bazalku a kapary.

Tip

Pri formovaní mäsa do veľkého rezňa odrežeme prebytočné okraje, zomelieme ich v mlynčeku a použijeme namiesto mletej morčaciny. Na prípravu rolády použijeme čím dlhšie cukety.

Porcia

Upečenú roládu nakrájame a ešte teplú podávame so zvyškom pečenej cukety, varenou zeleninou a ozdobíme malými opečenými paradajkami. Všetko prelejeme pripraveným dresingom z olivového oleja.

Malé tajomstvá

Roláda bude šťavnatejšia a aromatickejšia ak ju podáme s dresingom pripraveným z olivového oleja, kapár a čerstvých stredomorských bylín.

Zdieľať s priateľmi