Ponuka Vyhľadať

Hladný ako vlk

Voňavé pečené zemiaky

Polievka z bôbu
Grilovaná krkovička
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Morčacie rolky s ryžou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Hubový guľáš
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Bravčové kotlety s kuskusom
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Grilované rebierka
Teľacie kotlety so zeleninou
Hŕstková polievka s paradajkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Netradičný hamburger
Medailónky s hnedou ryžou
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Kotlovina
Kura na sladko
Nové zemiaky s Ajvarom
Pochúťka s Ajvarom
Morčacie prsia s jablkami
Párky v slanine
Fish&Chips v tortille
Grilovaný hamburger
Rýchle lasagne
Rolky z roštenky so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Zeleninové chipsy
Jahňacie so šalviovým medom
Chilli con carne
Kura na pivovej fľaši
Pikantné bravčové závitky
Kačica na pomarančoch
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Jaipur kari
Mäsové guľky s omáčkou
Carbonara so špenátom
Kurča na bielom víne
Plnené kuracie stehná
Morčací hamburger
Pizza v zemiakoch
Hovädzí steak so zeleninou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Klasický burger
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Papriky plnené rizotom
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Lasagne z panvice
Špagety s cuketou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Pivný guláš
Rezne s chutnou omáčkou
Kura na pive
Medové teľacie kotlety
Kurací paprikáš
Kuracie prsia pečené v rúre
Zemiakové placky
Sladká bravčová panenka
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzy.

Suroviny

1 kg mladých zemiakov (väčšie)
3 lyžice olivového oleja
1 lyžica Podravky Natur na pečené zemiaky
250 g smotanového syra (ricotta,...)
1 lyžička citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
1 lyžica nasekanej pažítky
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby70 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.
  • 2 Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.
  • 3 Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.
  • 4 Pečené zemiaky posypeme Podravkou Natur, premiešame ich a necháme postáť.
  • 5 Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, pažítkou a soľou.

Tip

Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.

Porcia

Na teplý zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.

Zdieľať s priateľmi