Ponuka Vyhľadať

Hladná ako vlk

Voňavé pečené zemiaky

Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kura na pivovej fľaši
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Pochúťka s Ajvarom
Klasický burger
Chrumkavé pečené zemiaky so slaninkou
Morčacie prsia s jablkami
Zeleninové chipsy
Netradičný hamburger
Fish&Chips v tortille
Carbonara so špenátom
Kuracie prsia pečené v rúre
Pikantné bravčové závitky
Hovädzí steak so zeleninou
Papriky plnené rizotom
Kurací paprikáš
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Grilované rebierka
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Rezne s chutnou omáčkou
Mäsové guľky s omáčkou
Grilovaný hamburger
Chilli con carne
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Hŕstková polievka s paradajkami
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Morčacie rolky s ryžou
Sladká bravčová panenka
Lahodný hamburger so slaninou a syrom
Kura na pive
Pivný guláš
Jahňacie so šalviovým medom
Rolky z roštenky so zeleninou
Morčací hamburger
Rýchle lasagne
Kotlovina
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kura na sladko
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Jaipur kari
Kurča na bielom víne
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Bravčové kotlety s kuskusom
Zemiakové placky
Polievka z bôbu
Medailónky s hnedou ryžou
Hubový guľáš
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Párky v slanine
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Pizza v zemiakoch
Grilovaná krkovička
Kačica na pomarančoch
Koláč naslano s Ajvarom a čabajkou
Lasagne z panvice
Teľacie kotlety so zeleninou
Slaný koláč s klobásou a zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Rybárov guláš
Špagety s cuketou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Medové teľacie kotlety
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzy.

Suroviny

1 kg mladých zemiakov (väčšie)
3 lyžice olivového oleja
1 lyžica Podravky Natur na pečené zemiaky
250 g smotanového syra (ricotta,...)
1 lyžička citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
1 lyžica nasekanej pažítky
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby70 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.
  • 2 Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.
  • 3 Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.
  • 4 Pečené zemiaky posypeme Podravkou Natur, premiešame ich a necháme postáť.
  • 5 Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, pažítkou a soľou.

Tip

Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.

Porcia

Na teplý zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.

Zdieľať s priateľmi