Ponuka Vyhľadať

Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzy.

Suroviny

1 kg mladých zemiakov (väčšie)
3 lyžice olivového oleja
1 lyžica Podravky Natur na pečené zemiaky
250 g smotanového syra (ricotta,...)
1 lyžička citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
1 lyžica nasekanej pažítky
soľ

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby70 min

  • 1 Zemiaky dobre umyjeme, prekrojíme na polovicu a osušíme.
  • 2 Dáme ich do väčšej nádoby na pečenie pokrytej papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olejom a otočíme narezanou stranou dolu.
  • 3 Pečieme v rozohriatej rúre na 220 °C približne 1 hodinu, dokým nebudú zemiaky zlato-hnedé.
  • 4 Pečené zemiaky posypeme Podravkou Natur, premiešame ich a necháme postáť.
  • 5 Syr zmiešame s citrónovou šťavou, pretlačeným cesnakom, pažítkou a soľou.

Tip

Do plnky môžete pridať aj mleté chilli.

Porcia

Na teplý zemiaky pridáme lyžicu náplne a podávame.

Zdieľať s priateľmi