Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou

Kuracie prsia pečené v rúre
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie tyčinky v kečupe
Šošovicová polievka so špenátom
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové špízy
Polievka z rukoly a kreviet
Sladká bravčová panenka
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Bravčové kotlety s kuskusom
Letné zeleninové ragú
Biela treska
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Pikantná rybacia zmes
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Teľacie kotlety so zeleninou
Tournedos s maslovou zeleninou
Grilovaný hamburger
Ravioly so šalviou
Grilované rebierka
Okúzľujúce letné kurča
Bravčová panenka so zeleninou
Pohánka s klobásou
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Kuracie mäso so zeleninou
Biela ryba s fazuľou
Hrachová polievka
Polievka s mäsovými guličkami
Párky v slanine
Špagety s jesennou omáčkou
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Hubový guľáš
Tuniakový šalát
Polievka z fazuľových strukov
Špagety zo Stredomoria
Cuketové jednohubky
Vyprážaný syr
Chutný šalát z opečených zemiakov
Kuracie mäso na thajský spôsob
Pikantné bravčové závitky
Ražniči z lososa
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Losos s cuketovou krustou
Pečená jahňacina s mandľami
Cestovinový šalát so surimi
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Lahodné pečené zemiaky
Nové zemiaky s Ajvarom
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Mediteránska rapsódia
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Guláš z cíceru a mangoldu
Paradajková polievka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Polievka z bôbu
Ovocný šalát s kuracinou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Tekvicová polievka s jablkom
Treska s vajíčkovým šalátom
Pizza v zemiakoch
Kuracie fajitas
Lasagne z panvice
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Caponata a lá Podravka
Zapečené špagety s tuniakom
Mrkvová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky pokryté syrom cottage cheese a smotanou, zapečené v rúre, naplnia vašu kuchyňu nezameniteľnou vôňou a potešia vaše chuťové poháriky perfektnou kombináciou chrumkavého a krémového.

Suroviny

800 g ošúpaných zemiakov
200 g očistenej cibule
1 Podravka na pečené zemiaky (30 g)
2 polievkové lyžice oleja
150-200 g syru cottage cheese
200 ml smotany na šľahanie (alebo smotany zmiešanej pol na pol s mliekom)

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby50 min

  • 1 Zemiaky a cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
  • 2 Posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zamiešame.
  • 3 Zemiaky a cibuľu vložíme do zapekacej misy potretej olejom a vystlatej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút.
  • 4 Cottage cheese zmiešame so smotanou a osolíme podľa chuti.
  • 5 Po 25 minútach vyberieme zemiaky z rúry a lyžicou na ne natrieme zmes z cottage cheesu a smotany. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 15 minút.
  • 6 Podávame teplé s miešaným šalátom s dressingom z tekvicového oleja a citrónovej šťavy.

Malé tajomstvá

Zemiaky zapečené so syrom cottage cheese chutia oveľa lepšie, keď ich podávame 10 minút po dopečení, aby mali všetky chute čas sa premiešať. Pokiaľ pre vás varené jedlo bez kúska mäsa nie je kompletné, môžete na zemiaky pred natretím zmesi z cottage cheesu poukladať 50-100 gramov opečenej pancetty, slaniny, choriza, salámy alebo šunky, čím uspokojíte chuťové poháriky všetkých mäsožravcov.

Zdieľať s priateľmi