Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou

Tuniakový šalát
Kuracie mäso na thajský spôsob
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Teľacie kotlety so zeleninou
Kuracie fajitas
Pizza v zemiakoch
Pečená jahňacina s mandľami
Morčacina s citrónom a oreganom
Caponata a lá Podravka
Zeleninové špízy
Tournedos s maslovou zeleninou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Biela treska
Rolky z roštenky so zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Bravčová panenka so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Polievka z fazuľových strukov
Šošovicová polievka so špenátom
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Hubový guľáš
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Pohánka s klobásou
Ražniči z lososa
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Mediteránska rapsódia
Lahodné pečené zemiaky
Nové zemiaky s Ajvarom
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Polievka s mäsovými guličkami
Cestovinový šalát so surimi
Zapečené špagety s tuniakom
Paradajková polievka
Mrkvová polievka
Pikantné bravčové závitky
Tekvicová polievka s jablkom
Letné zeleninové ragú
Rizoto na španielsky spôsob
Ovocný šalát s kuracinou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Pikantná rybacia zmes
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z rukoly a kreviet
Losos s cuketovou krustou
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie mäso so zeleninou
Vyprážaný syr
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Špagety zo Stredomoria
Bravčové kotlety s kuskusom
Grilovaný hamburger
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Guláš z cíceru a mangoldu
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Kuracie tyčinky v kečupe
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Ravioly so šalviou
Polievka z bôbu
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilované rebierka
Sladká bravčová panenka
Biela ryba s fazuľou
Párky v slanine
Špagety s jesennou omáčkou
Lasagne z panvice
Cuketové jednohubky
Hrachová polievka
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky pokryté syrom cottage cheese a smotanou, zapečené v rúre, naplnia vašu kuchyňu nezameniteľnou vôňou a potešia vaše chuťové poháriky perfektnou kombináciou chrumkavého a krémového.

Suroviny

800 g ošúpaných zemiakov
200 g očistenej cibule
1 Podravka na pečené zemiaky (30 g)
2 polievkové lyžice oleja
150-200 g syru cottage cheese
200 ml smotany na šľahanie (alebo smotany zmiešanej pol na pol s mliekom)

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby50 min

  • 1 Zemiaky a cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
  • 2 Posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zamiešame.
  • 3 Zemiaky a cibuľu vložíme do zapekacej misy potretej olejom a vystlatej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút.
  • 4 Cottage cheese zmiešame so smotanou a osolíme podľa chuti.
  • 5 Po 25 minútach vyberieme zemiaky z rúry a lyžicou na ne natrieme zmes z cottage cheesu a smotany. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 15 minút.
  • 6 Podávame teplé s miešaným šalátom s dressingom z tekvicového oleja a citrónovej šťavy.

Malé tajomstvá

Zemiaky zapečené so syrom cottage cheese chutia oveľa lepšie, keď ich podávame 10 minút po dopečení, aby mali všetky chute čas sa premiešať. Pokiaľ pre vás varené jedlo bez kúska mäsa nie je kompletné, môžete na zemiaky pred natretím zmesi z cottage cheesu poukladať 50-100 gramov opečenej pancetty, slaniny, choriza, salámy alebo šunky, čím uspokojíte chuťové poháriky všetkých mäsožravcov.

Zdieľať s priateľmi