Ponuka Vyhľadať

Mierne deprimovaná

Zapečené smotanové zemiaky s cibuľou

Mediteránska rapsódia
Špagety s jesennou omáčkou
Polievka s mäsovými guličkami
Hubový guľáš
Lahodné pečené zemiaky
Lasagne z panvice
Guláš z cíceru a mangoldu
Ražniči z lososa
Cestoviny na stredomorský spôsob
Rizoto na španielsky spôsob
Ovocný šalát s kuracinou
Paradajková polievka
Bravčové kotlety s kuskusom
Pikantné bravčové závitky
Šošovicová polievka so špenátom
Losos s cuketovou krustou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Sladká bravčová panenka
Treska s vajíčkovým šalátom
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Pohánka s klobásou
Biela treska
Tuniakový šalát
Polievka z bôbu
Kuracie fajitas
Nové zemiaky s Ajvarom
Cestovinový šalát s tuniakom a uhorkou
Párky v slanine
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Letné zeleninové ragú
Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Teľacie kotlety so zeleninou
Bravčová panenka so zeleninou
Zeleninové špízy
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Pečená jahňacina s mandľami
Chutný šalát z opečených zemiakov
Vyprážaný syr
Hrachová polievka
Tekvicová polievka s jablkom
Polievka z rukoly a kreviet
Varená hovädzina s chrenovou omáčkou
Mrkvová polievka
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Caponata a lá Podravka
Kuracie mäso so zeleninou
Kuracie mäso na thajský spôsob
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Kuracie tyčinky v kečupe
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Cestovinový šalát so surimi
ŠTEDROVEČERNÉ RIZOTO
Pikantná rybacia zmes
Grilované rebierka
Rolky z roštenky so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Kuracie prsia pečené v rúre
Polievka z fazuľových strukov
Ravioly so šalviou
Biela ryba s fazuľou
Okúzľujúce letné kurča
Pizza v zemiakoch
Cuketové jednohubky
Grilovaný hamburger
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Tournedos s maslovou zeleninou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Zapečené špagety s tuniakom
Špagety zo Stredomoria
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Zemiaky pokryté syrom cottage cheese a smotanou, zapečené v rúre, naplnia vašu kuchyňu nezameniteľnou vôňou a potešia vaše chuťové poháriky perfektnou kombináciou chrumkavého a krémového.

Suroviny

800 g ošúpaných zemiakov
200 g očistenej cibule
1 Podravka na pečené zemiaky (30 g)
2 polievkové lyžice oleja
150-200 g syru cottage cheese
200 ml smotany na šľahanie (alebo smotany zmiešanej pol na pol s mliekom)

Použili sme

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Podravka NATUR na pečené zemiaky

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 6 osoby50 min

  • 1 Zemiaky a cibuľu nakrájame na tenké kolieska.
  • 2 Posypeme Podravkou na pečené zemiaky a zamiešame.
  • 3 Zemiaky a cibuľu vložíme do zapekacej misy potretej olejom a vystlatej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 25 minút.
  • 4 Cottage cheese zmiešame so smotanou a osolíme podľa chuti.
  • 5 Po 25 minútach vyberieme zemiaky z rúry a lyžicou na ne natrieme zmes z cottage cheesu a smotany. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 15 minút.
  • 6 Podávame teplé s miešaným šalátom s dressingom z tekvicového oleja a citrónovej šťavy.

Malé tajomstvá

Zemiaky zapečené so syrom cottage cheese chutia oveľa lepšie, keď ich podávame 10 minút po dopečení, aby mali všetky chute čas sa premiešať. Pokiaľ pre vás varené jedlo bez kúska mäsa nie je kompletné, môžete na zemiaky pred natretím zmesi z cottage cheesu poukladať 50-100 gramov opečenej pancetty, slaniny, choriza, salámy alebo šunky, čím uspokojíte chuťové poháriky všetkých mäsožravcov.

Zdieľať s priateľmi