Ponuka Vyhľadať

Začínajúci odznovu

Zeleninová polievka s nádychom orientu

Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Tabouleh
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Kuracie prsia pečené v rúre
Tekvicová polievka s jablkom
Polievka z fazuľových strukov
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Grilované paradajky
Grilované tofu
Rizoto na španielsky spôsob
Biela ryba s kuskusom
Ražniči z lososa
Paradajková polievka
Ružičková polievka
Hríbová mrvenička
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Zeleninové špízy
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Losos s cuketovou krustou
Polievka z rukoly a kreviet
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Špagety zo Stredomoria
Vyprážaný syr
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Paradajková polievka s bazalkou
Ochutená ryža
Pochúťka s Ajvarom
Šošovicová krémová polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Opekaná zelenina
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Ryžové guľôčky
Letné zeleninové ragú
Caponata a lá Podravka
Lahodné pečené zemiaky
Strukovinový šalát so zeleninou
Pečený losos v medovej omáčke
Paradajkové košíčky so pšenom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Gyros šalát
Tuniak so zeleninou
Cestoviny na stredomorský spôsob
Mäsové guľky s omáčkou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Sójový šalát s tuniakom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Teplý zeleninový šalát
Tuniakový šalát
Farebný jarný šalát
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Mrkvová polievka
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cestovinový šalát so surimi
Ravioly so šalviou
Viac receptov pre túto náladu

Očarte svojich najbližších orientálnou polievkou s kurkumou a vychutnajte si skvelú chuť z ďalekých krajov.

Suroviny

100 g zeleru
200 g hrášku (mrazeného alebo čerstvého)
200 g póru
100 ml smotany
2 strúčiky cesnaku
1 kocka hovädzieho bujónu Podravka
1 lyžička kurkumy
1 lyžica nasekaného koriandru
3 lyžice olivového oleja
1 lyžička strúhaného zázvoru
1 mrkva
1 cibuľa
čierne korenie mleté
soľ

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na oleji dozlatista opečieme najemno nakrájanú cibuľu.
  • 2 Pridáme pretlačený cesnak, zázvor, nakrájaný zeler a mrkvu a zalejeme teplou vodou.
  • 3 Pridáme hovädzí bujón. Necháme zvariť, a keď sa polievka zvarí, varíme ešte cca 10 minút na miernom ohni.
  • 4 Potom pridáme hrášok a pór prerezaný na polovicu. Varíme ešte 10 minút a na koniec pridáme kurkumu vmiešanú do smotany, soľ a korenie, ak je to potrebné.

Tip

Ak chcete, aby bola polievka hustejšia, pridajte 1 lyžičku jedlého škrobu rozpusteného v malom množstve vody.

Porcia

Teplú polievku podávajte v miskách posypanú nasekaným koriandrom.

Zdieľať s priateľmi