Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Bravčová panenka dusená so zeleninou

Oranžové rizoto
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Ražniči z mletého mäsa
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Karí s bravčovým mäsom
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Rolky z roštenky so zeleninou
Teľacie kotlety so zeleninou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Grilované paradajky
Kuracina s kozím syrom
Ryžové guľôčky
Klasický burger
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Netradičný hamburger
Opekaná zelenina
Ravioly so šalviou
Jahňacie so šalviovým medom
Morčacie rolky s ryžou
Pečená ryba v papieri
Tournedos s maslovou zeleninou
Domáce sushi
Grilované rebierka
Kura na pive
Plnené kuracie stehná
Hovädzí steak so zeleninou
Farebný jarný šalát
Lasagne z panvice
Voňavá morčacia roláda
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Zapečené špagety s tuniakom
Rýchle lasagne
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Chrumkavé kuracie ražniči
Grilované tofu
Kuracie prsia pečené v rúre
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Pohánka s klobásou
Mäsová roláda a lá pahreba
Fish&Chips v tortille
Plnená pečená cibuľa
Vianočná roláda
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Penne so špargľovou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Jemná, na olivovom oleji dusená bravčová panenka podávaná s brokolicou a mrkvou vytvorí jedinečné hlavné jedlo vášho dňa.

Suroviny

600 g bravčovej panenky
1 ½ polievková lyžica Podravky na bravčové mäso
5 polievkových lyžíc oleja na varenie
250 g mrkvy
450-500 g brokolice
2 strúčiky cesnaku
soľ
4 polievkové lyžice olivového oleja

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby60 min

  • 1 Z bravčovej panenky odrežeme všetok tuk a šľachy. Posypeme Podravkou na bravčové mäso a votrieme do mäsa, pokvapkáme 3 lyžicami oleja a necháme 30 minút marinovať.
  • 2 Medzičasom na kolieska nakrájame mrkvu a vložíme ju do vriacej vody. Po zhruba 10 minútach pridáme nakrájanú brokolicu. Brokolica by po dovarení mala ostať stále žiarivo zelená a chrumkavá. Zeleninu po dovarení scedíme.
  • 3 V panvici rozohrejeme olej a spolu s cesnakom zeleninu krátko opečieme.
  • 4 V druhej panvici na zvyšnom oleji dohneda opečieme namarinovanú panenku. Stíšime oheň a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a necháme variť 20 minút. Panenka by po rozkrojení mala ostať vo vnútri ružová.
  • 5 Bravčovú panenku nakrájame na kolieska a podávame s osmaženou zeleninou.

Malé tajomstvá

Panenka je chudý typ mäsa. Podravka na bravčové mäso zmiešaná s trochou oleja je perfektná zmes na marinádu a po jej použití mäso ostáva jemné a šťavnaté.

Zdieľať s priateľmi