Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Plnená pečená cibuľa

Klasický burger
Ražniči z mletého mäsa
Kura na pive
Chrumkavé kuracie ražniči
Penne so špargľovou omáčkou
Mäsová roláda a lá pahreba
Pohánka s klobásou
Opekaná zelenina
Zapečené špagety s tuniakom
Jahňacie so šalviovým medom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Kuracie prsia pečené v rúre
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Kuracina s kozím syrom
Teľacie kotlety so zeleninou
Voňavá morčacia roláda
Grilované paradajky
Ravioly so šalviou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Rýchle lasagne
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Nové zemiaky s Ajvarom
Grilované rebierka
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Domáce sushi
Grilované tofu
Vianočná roláda
Rolky z roštenky so zeleninou
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Tournedos s maslovou zeleninou
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Netradičný hamburger
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Plnené kuracie stehná
Farebný jarný šalát
Karí s bravčovým mäsom
Sendviče z vajíčok a s lososom
Pečená ryba v papieri
Ryžové guľôčky
Fish&Chips v tortille
Lasagne z panvice
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Hovädzí steak so zeleninou
Oranžové rizoto
Viac receptov pre túto náladu

Plnená pečená cibuľa je skvelá chuťovka na vašu party s priateľmi či rodinné posedenie. Vôňa tohto jedla ich zavedie priamo k vám.

Suroviny

4 veľké cibule
4 plátky prerastenej slaniny
250 ml smotany na šľahanie 33 %
olivový olej
parmezán
rozmarín
soľ
mleté čierne korenie
1 lyžičku Podravky ochucovadla Natur

Použili sme

Podravka NATUR

Podravka NATUR

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby80 min

  • 1 Cibuľu očistíme, na spodnej strane zarovnáme, na vrchnej zrežeme asi na jeden až dva centimetre. Cibuľu vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 10 – 15 minút.
  • 2 Potom cibuľu vyberieme a necháme vychladnúť. S polievkovou lyžicou vyberieme strednú časť cibule tak, aby sme zachovali minimálne tri vrstvy.
  • 3 Vydlabané cibule potom omotáme plátkami slaniny a na mieste, kde sa nám slanina stretne, spojíme zašpicatenou stonkou z rozmarínu.
  • 4 Vnútornú časť cibule nakrájame na jemné kocky a opražíme na olivovom oleji. Pridáme najemno posekaný rozmarín, soľ, mleté čierne korenie, Podravku Natur a spolu opražíme.
  • 5 Keď je cibuľa jemne opražená, pridáme smotanu a privedieme do varu. Zmes povaríme asi jednu minútu.
  • 6 Nakoniec zmes odstavíme z ohňa a pridáme najemno nastrúhaný parmezán a zamiešame do zmesi. Zmesou naplníme cibule, ktoré poukladáme na plech a dáme na 30 – 40 minút zapiecť.

Porcia

Podávame s pečivom alebo zeleninovým šalátom.

Malé tajomstvá

Cibuľa obsahuje alicín posilňujúci našu imunitu a veľa zinku potrebného na stavbu kostí.

Zdieľať s priateľmi