Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Ryžové guľôčky

Grilované rebierka
Grilované paradajky
Hovädzí steak so zeleninou
Kura na pive
Domáce sushi
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Zapečené špagety s tuniakom
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Sendviče z vajíčok a s lososom
Kuracie prsia pečené v rúre
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Oranžové rizoto
Mäsová roláda a lá pahreba
Lasagne z panvice
Opekaná zelenina
Grilované tofu
Netradičný hamburger
Chrumkavé kuracie ražniči
Nové zemiaky s Ajvarom
Plnená pečená cibuľa
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Vianočná roláda
Kuracina s kozím syrom
Farebný jarný šalát
Rýchle lasagne
Ražniči z mletého mäsa
Pohánka s klobásou
Jahňacie so šalviovým medom
Morčacie rolky s ryžou
Karí s bravčovým mäsom
Pečená ryba v papieri
Fish&Chips v tortille
Plnené kuracie stehná
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Klasický burger
Penne so špargľovou omáčkou
Teľacie kotlety so zeleninou
Voňavá morčacia roláda
Ravioly so šalviou
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Tournedos s maslovou zeleninou
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Viac receptov pre túto náladu

Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.

Suroviny

50 g masla
80 g cibule
200 g ryže
štipka šafranu
500 ml vody
1 lyžica Podravka s cesnakom
50 g strúhaného parmezánu
200 g čerstvého syra
1 lyžica nakrájanej čerstvej bazalky
80 g múky
1 vajce
olej na praženie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, Podravku ochucovadlo s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
  • 2 Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.
  • 3 Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.
  • 4 Vypražené guľôčky vyložíme na pijavý papier, aby odsal prebytočný tuk.

Tip

Na prípravu tohto pokrmu používame guľatú ryžu.

Porcia

Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.

Zdieľať s priateľmi