Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Pohánka s klobásou

Plnená pečená cibuľa
Chrumkavé kuracie ražniči
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Morčacie rolky s ryžou
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Jahňacie so šalviovým medom
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Kuracina s kozím syrom
Kuracie prsia pečené v rúre
Karí s bravčovým mäsom
Ryžové guľôčky
Klasický burger
Ravioly so šalviou
Hovädzí steak so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Pečená ryba v papieri
Farebný jarný šalát
Teľacie kotlety so zeleninou
Voňavá morčacia roláda
Penne so špargľovou omáčkou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilované rebierka
Netradičný hamburger
Kura na pive
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Grilované paradajky
Zapečené špagety s tuniakom
Mäsová roláda a lá pahreba
Ražniči z mletého mäsa
Grilované tofu
Rýchle lasagne
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Plnené kuracie stehná
Fish&Chips v tortille
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Rolky z roštenky so zeleninou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Tournedos s maslovou zeleninou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Opekaná zelenina
Vianočná roláda
Domáce sushi
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Lasagne z panvice
Oranžové rizoto
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Viac receptov pre túto náladu

Ak hľadáte inšpiráciu na nové ešte "neokukané" jedlo, tak tu ho máte. Pohánka v spojení s vašou obľúbenou klobásou doplnená o šampiňóny a biele víno je perfektnou kombináciou, ktorú si určite zamilujete!

Suroviny

400 g klobásy (podľa vašej chuti)
200 g Lagris pohánky
150 g cibule
500 g šampiňónov
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
25 g masla
50 ml bieleho vína
1 lyžička sušeného tymiánu
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
1 kocka Podravka zeleninového bujónu
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Do 500 ml vriacej vody dáme 1 kocku Podravka zeleninového bujónu, premiešame, pridáme Lagris pohánku a varíme, dokým pohánka nepopije všetku vodu. Potom ju prikryjeme a položíme bokom.
  • 2 Do panvice na dobre zahriaty olej dáme na plátky nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým cibuľa nebude sklovitá.
  • 3 Pridáme pretlačený cesnak, šampiňóny nakrájané na štvrtiny, obielenú klobásu nakrájanú na plátky a pražíme, dokým šampiňóny a klobása nedostanú peknú zlatistú farbu.
  • 4 Podlejeme bielym vínom a varíme, dokým sa víno neodparí.
  • 5 Pridáme zcedenú pohánku, tymián a maslo, zľahka osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania pražíme, dokým sa pohánka nezohreje.

Tip

Ak chcete mať bohatšiu chuť hríbov, tak pridajte viac druhov hríbov.

Porcia

Zložíme z ohňa, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, prikryjeme a necháme v teple, dokým nebudeme podávať.

Zdieľať s priateľmi