Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Rustikálne morčacie stehno na plechu

Sendviče z vajíčok a s lososom
Ryžové guľôčky
Grilované tofu
Grilované paradajky
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Plnené kuracie stehná
Rolky z roštenky so zeleninou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Fish&Chips v tortille
Domáce sushi
Karí s bravčovým mäsom
Voňavá morčacia roláda
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Penne so špargľovou omáčkou
Kura na pive
Kuracina s kozím syrom
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Plnená pečená cibuľa
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rýchle lasagne
Pohánka s klobásou
Mäsová roláda a lá pahreba
Vianočná roláda
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Lasagne z panvice
Teľacie kotlety so zeleninou
Tournedos s maslovou zeleninou
Opekaná zelenina
Netradičný hamburger
Zapečené špagety s tuniakom
Jahňacie so šalviovým medom
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Oranžové rizoto
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Hovädzí steak so zeleninou
Morčacie rolky s ryžou
Kuracie prsia pečené v rúre
Klasický burger
Nové zemiaky s Ajvarom
Ravioly so šalviou
Grilované rebierka
Farebný jarný šalát
Chrumkavé kuracie ražniči
Ražniči z mletého mäsa
Pečená ryba v papieri
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Viac receptov pre túto náladu

Keď si chcete trošku obzvláštniť recept z mäsa, pridajte k nemu veľa zeleniny posypanej s Podravkou na pečenú zeleninu. Prevonia celý váš byt neodolateľnou vôňou.

Suroviny

morčacie stehno horné vykostené
olivový olej
maslo
1 čajová lyžička Podravky na pečenú zeleninu
soľ
čierne korenie
3 cesnaky
2 zemiaky
2 veľké mrkvy
1 zeler
2 veľké petržleny
mini tekvica Hokaido
1 cuketa

Použili sme

Podravka NATUR grill na zeleninu

Podravka NATUR grill na zeleninu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby60 min

  • 1 Morčacie stehno umyjeme a potrieme olejom, pretlačeným cesnakom a Podravkou na pečenú zeleninu. Takto pripravené mäso dáme na noc do chladničky. Zeleninu očistíme, nakrájame na rovnaké kusy – ideálne na veľkosť zemiakov (malá päsť). Plech vymastíme, do stredu uložíme mäso (v celku) a okolo neho zeleninu. Nezabudneme na jednu hlávku cesnaku. Celú ju prekrojíme a neošúpanú ju dáme na plech tiež.
  • 2 Po upečení celú masu mäsa a zeleniny pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. O 35 – 45 minút môžeme servírovať.

Porcia

Podávame teplé, k mäsu a zelenine sa veľmi dobre hodí zeleninová príloha Ajvar.

Malé tajomstvá

Mäso so zeleninou na jednom plechu sa výborne doplnia a navzájom prevoňajú. Ušetríte tak čas nielen pri varení, ale aj pri umývaní.

Zdieľať s priateľmi