Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Tournedos s maslovou zeleninou
Karí s bravčovým mäsom
Rýchle lasagne
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Grilované paradajky
Teľacie kotlety so zeleninou
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Grilované tofu
Opekaná zelenina
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Pohánka s klobásou
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Penne so špargľovou omáčkou
Rolky z roštenky so zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Jahňacie so šalviovým medom
Farebný jarný šalát
Chrumkavé kuracie ražniči
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Plnená pečená cibuľa
Ryžové guľôčky
Klasický burger
Fish&Chips v tortille
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Kura na pive
Morčacie rolky s ryžou
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Oranžové rizoto
Kuracie prsia pečené v rúre
Grilované rebierka
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Ražniči z mletého mäsa
Pečená ryba v papieri
Kuracina s kozím syrom
Netradičný hamburger
Plnené kuracie stehná
Zapečené špagety s tuniakom
Ravioly so šalviou
Domáce sushi
Voňavá morčacia roláda
Mäsová roláda a lá pahreba
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Sendviče z vajíčok a s lososom
Lasagne z panvice
Hovädzí steak so zeleninou
Vianočná roláda
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi