Ponuka Vyhľadať

Supermuž

Penne so špargľovou omáčkou

Vianočná roláda
Fish&Chips v tortille
Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Kura na pive
Zapečené špagety s tuniakom
Lasagne z panvice
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Jahňacie so šalviovým medom
Grilované tofu
Domáce sushi
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Nové zemiaky s Ajvarom
Opekaná zelenina
Chrumkavé kuracie ražniči
Plnená pečená cibuľa
Morčacie rolky s ryžou
Karí s bravčovým mäsom
Roláda z morčacích pŕs s mlinci
Oranžové rizoto
Ravioly so šalviou
Rolky z roštenky so zeleninou
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Kuracie medailónky s hráškovým rizotom
Ryžové guľôčky
Netradičný hamburger
Voňavá morčacia roláda
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Domáce lazane so špenátom a feta syrom
Hovädzí steak so zeleninou
Rýchle lasagne
Mäsová roláda a lá pahreba
Klasický burger
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Pohánka s klobásou
Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Farebný jarný šalát
Grilované paradajky
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Pečená ryba v papieri
Tournedos s maslovou zeleninou
Teľacie kotlety so zeleninou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Kuracie prsia pečené v rúre
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou a brusnicovou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Grilované rebierka
Kuracina s kozím syrom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Ražniči z mletého mäsa
Plnené kuracie stehná
Viac receptov pre túto náladu

Cestoviny so špargľovou omáčkou posypané šunkou sú ideálne pre milovníkov cestovín a rýchlo pripraveného jedla.

Suroviny

350 g cestovín penne Podravka
400 g špargle (čerstvej, zelenej)
4 lyžice olivového oleja
1 kocka slepačieho bujónu Podravka
1 lyžica jedlého škrobu
100 g polotvrdého syra
4 plátky prosciutta

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby30 min

  • 1 Penne Podravka uvaríme vo vode a zcedíme ich.
  • 2 Zohrejeme 400ml vody a pridáme slepačí bujón Podravka. Špargľu očistíme, nakrájame a dáme variť do vody s bujónom Podravka. Po niekoľkých minútach zrežeme niekoľko vrcholčekov špargle na dekoráciu a zvyšok varíme ďalších 5 minút.
  • 3 Uvarenú špargľu rozmixujeme na pyré a pridáme olivový olej.
  • 4 Pyré dáme do hrnca, rozhrejeme ho, vmiešame škrob rozmiešaný v malom množstve vody a necháme zovrieť. Pridáme zcedené, teplé penne a všetko spolu premiešame.

Tip

Cestoviny najlepšie uvaríte takýmto spôsobom: väčšie množstvo neosolenej vody dajte variť, pridajte trochu oleja a nechajte ju zovrieť. Potom do nej pridajte cestoviny a varte ich, dokým nebudú al dente. Cestoviny zceďte, osoľte, pridajte pár kvapiek oleja a dobre premiešajte.

Porcia

Jedlo posypeme nastrúhaným syrom, nakrájaným prosciuttom a vrcholčekmi špargle a podávame.

Zdieľať s priateľmi