Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Hrachová polievka

Stredomorská hríbová polievka
Tuniak so zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Rolky z roštenky so zeleninou
Vianočná roláda
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Plnená pečená cibuľa
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Lahodné pečené zemiaky
Grilované tofu
Jemný hubový guláš
Pikantná rybacia zmes
Makrelová nátierka
Špagety zo Stredomoria
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Kuracie závitky s prekvapením
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Kuracie rizoto
Plnené kuracie stehná
Zapečené špagety s tuniakom
Talianske kuracie rizoto
Jahňacie so šalviovým medom
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Teľacia roláda
Opekaná zelenina
Šalát s pikantným steakom
Krevety na zeleninovom lôžku
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Biela ryba s fazuľou
Pochúťka s Ajvarom
Tournedos s maslovou zeleninou
Grilované kuracie prsia
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Fish&Chips v tortille
Šalát z grilovanej zeleniny
Ražniči z lososa
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Sladko-kyslé grilované ražniči
Polievka s mäsovými guličkami
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Polievka z fazuľových strukov
Bravčová panenka so zeleninou
Okúzľujúce letné kurča
Šťavnaté mäkké zemiaky
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Voňavé pečené
Zeleninové špízy
Mäsová roláda a lá pahreba
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Viac receptov pre túto náladu

Je veľa spôsobov, ako pripraviť hrachovú polievku. My odporúčame hrachovú polievku pre mäsožravcov. Párok alebo klobáska jej dodá tú správnu vôňu a chuť.

Suroviny

1 hrnček Lagris hrachu
2 mrkvy
2 zemiaky
2 párky
1 lyžica Podravky ochucovadla
majorán

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby30 min

  • 1 Hrach preberieme, umyjeme a dáme variť (množstvo vody dáme podľa toho, akú hustú chceme polievku mať).
  • 2 Pridáme Podravku ochucovadlo a občas miešame. Keď je hrach skoro rozvarený, pridáme nakrájanú mrkvu a neskôr aj na kocky nakrájané zemiaky a párok alebo klobásu.
  • 3 Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Nakoniec ochutíme troškou majoránky a jedlo je hotové.

Porcia

Podávame s krutónmi.

Malé tajomstvá

Hrach je v gastronómii pokladaný za zeleninu, no botanicky patrí medzi ovocie.

Zdieľať s priateľmi