Ponuka Vyhľadať

S nervami v koncoch

Jemný hubový guláš

Šalát s pikantným steakom
Tuniak so zeleninou
Plnené kuracie stehná
Stredomorská hríbová polievka
Zeleninové špízy
Mäsová roláda a lá pahreba
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Jahňacie so šalviovým medom
Sladko-kyslé grilované ražniči
Bravčová panenka dusená so zeleninou
Makrelová nátierka
Biela ryba s fazuľou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Zapečené špagety s tuniakom
Šalát z grilovanej zeleniny
Bravčová panenka so zeleninou
Vianočná roláda
Kuracie stehienka s cibuľovou omáčkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Plnená pečená cibuľa
Ražniči z lososa
Rustikálne morčacie stehno na plechu
Špagety zo Stredomoria
Tournedos s maslovou zeleninou
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Okúzľujúce letné kurča
Kuracie závitky s prekvapením
Voňavé pečené
Hrachová polievka
Grilované kuracie prsia
Pikantná rybacia zmes
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Lahodné pečené zemiaky
Teľacia roláda
Opekaná zelenina
Kuracie rizoto
Rolky z roštenky so zeleninou
Fish&Chips v tortille
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Talianske kuracie rizoto
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Grilované tofu
Polievka s mäsovými guličkami
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pochúťka s Ajvarom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Grilovaná bravčová panenka s rukolou
Šťavnaté mäkké zemiaky
Polievka z fazuľových strukov
Krevety na zeleninovom lôžku
Viac receptov pre túto náladu

Pri hľadaní zaujímavých miest v Slovinsku našiel gastronomický tím Podravky jedno na statku “Jelenov greben”. Osobitne nás zaujímala rodinná hubová farma a výborné špeciality z vypestovaných šampiňónov, ktoré nás inšpirovali aj na tento hubový guláš.

Suroviny

600 g húb (šampiňóny, hliva, kuriatka, dubáky)
10 g sušených dubákov
3 lyžice oleja
40 g údenej slaniny
1 hlavička cibule
2 mrkvy
zelerová vňať
petržlen
čierne korenie
soľ
bobkový list
majorán
tymian
3 strúčiky cesnaku
100 ml kyslej smotany
1 malá lyžička škrobovej múčky
vínny ocot
200 g zemiakov
1 lyžica Podravka ochucovadlo

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby45 min

  • 1 Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Slaninu nakrájame na drobné kocky, mrkvu na kolieska, cibuľu nasekáme.
  • 2 Na zohriatom oleji opečieme slaninu, cibuľu a potom mrkvu. Potom pridáme scedené a nakrájané sušené dubáky a huby. Dobre opečieme, poprášime Podravkou ochucovadlom, všetko dusíme za stáleho podlievania horúcej vody podľa potreby.
  • 3 Keď huby napoly zmäknú, pridáme bobkový list, vetvičku zeleru, majorán, osolíme a pokračujeme v pomalom varení. Pred koncom guláš okoreníme.
  • 4 Primiešame ešte škrobovú múčku, rozmiešanú v troche vody, kyslú smotanu, nasekaný cesnak, petržlen a trochu octu. Pri príprave tohto guláša osobitne uvaríme nakrájané zemiaky, popučíme ich a zamiešame do guláša.

Tip

Namiesto octu môžeme pridať trochu bieleho vína.

Porcia

Ako prílohu podávame osobitne pripravenú zemiakovú kašu, alebo uvaríme väčšie množstvo zemiakov nakrájaných na kocky, ktoré môžeme do guláša zamiešať. Ak je treba, pokrm zriedime s trochou vody.

Malé tajomstvá

Základom hustoty guláša je časť popučených varených zemiakov a škrobová múčka.

Zdieľať s priateľmi