Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Biela treska

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Paradajkové košíčky so pšenom
Mediteránska rapsódia
Šalát z grilovanej zeleniny
Zeleninové špízy
Stredomorský šalát
Teplý zeleninový šalát
Sójový šalát s tuniakom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Krevety na zeleninovom lôžku
Šošovicová krémová polievka
Opekaná zelenina
Okúzľujúce letné kurča
Paella s kuracím mäsom
Paradajková polievka
Losos s cuketovou krustou
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Gyros šalát
Kuracie fajitas
Bohatá jesenná polievka
Grilované tofu
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Morčacina s citrónom a oreganom
Cuketové jednohubky
Biela ryba s kuskusom
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Rizoto na španielsky spôsob
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Strukovinový šalát so zeleninou
Tuniakový šalát
Jaipur kari
Caponata a lá Podravka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Ružičková polievka
Stredomorská frittata
Zeleninové rizoto so slaninou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Cviklové krupoto s bielou rybou
Ražniči z lososa
Tekvicová polievka s jablkom
Špagety zo Stredomoria
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Letné zeleninové ragú
Špargľová polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Tuniak so zeleninou
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Oranžové rizoto
Tabouleh
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paradajková polievka s bazalkou
Viac receptov pre túto náladu

Prečo tohtoročné Vianoce neskúsiť recept zo štedrovečernej klasiky, bielej tresky? Tento pokrm sa dá servírovať ako hustá polievka alebo po popučení vidličkou, ako paté podávané ako predjedlo. Výber je len na Vás, určite sa však riaďte týmto jednoduchým receptom.

Suroviny

1 celá nesolená vysušená treska (zhruba 500 gramov)
600 g zemiakov
½ strúčika cesnaku
zväzok peržlenovej vňate
bobkový list
čierne korenie
1 cibuľa (100 g)
150 ml olivového oleja
100 ml mlieka
soľ
čierne mleté korenie
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Zložité 6 osoby120 min

  • 1 Zo sušenej tresky odstránime chvost a plutvy. Na urýchlenie času namáčania, tresku naklepeme tĺčikom na mäso. Tresku namočíme do nádoby s veľkým množstvom vody a necháme namáčať minimálne dva dni, pričom vodu meníme niekoľkokrát denne.
  • 2 Namočenú tresku vložíme do veľkej rajnice a zalejeme vodou tak, aby bola celá ryba ponorená. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, celé čierne korenie, cesnak, bobkový list a jednu lyžicu Podravky. Privedieme do varu a varíme, až kým je možné bez ťažkostí odstrániť kosti. Opatrne z ryby odstránime kožu a kosti.
  • 3 Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode, v ktorej sa predtým varila ryba.
  • 4 Rybu pridáme naspäť k zemiakom a ak je potrebné prilejeme vriacu vodu. Pretlačíme a pridáme 3 strúčiky cesnaku a zväzok nasekanej petržlenovej vňate, olivový olej a podľa chuti osolíme a okoreníme. Premiešame, rajnicu prikryjeme a poriadne ňou potrasieme.
  • 5 Nakoniec pridáme mlieko a zemiaky spolu s rybou poriadne premiešame opätovným zatrasením rajnicou.

Malé tajomstvá

Na odstránenie kože a kostí z ryby použite prsty. Aby polievka ostala krásne biela, ostrým nožom odrežete všetky hnedé časti z ryby. Pi manipulácii s rybou si často oplachujte ruky, pretože ryba sa lepí na prsty.

Zdieľať s priateľmi