Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Rizoto na španielsky spôsob

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Paella s kuracím mäsom
Oranžové rizoto
Zeleninové špízy
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Jaipur kari
Cviklové krupoto s bielou rybou
Tuniak so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Tabouleh
Strukovinový šalát so zeleninou
Biela ryba s kuskusom
Krevety na zeleninovom lôžku
Zeleninové rizoto so slaninou
Treska s vajíčkovým šalátom
Ružičková polievka
Gyros šalát
Letné zeleninové ragú
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Stredomorský šalát
Paradajkové košíčky so pšenom
Okúzľujúce letné kurča
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Špagety zo Stredomoria
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Grilované tofu
Tekvicová polievka s jablkom
Bohatá jesenná polievka
Pečený losos v medovej omáčke
Caponata a lá Podravka
Šošovicová krémová polievka
Šalát z grilovanej zeleniny
Paradajková polievka
Stredomorská frittata
Teplý zeleninový šalát
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Mediteránska rapsódia
Morčacina s citrónom a oreganom
Ražniči z lososa
Cestoviny na stredomorský spôsob
Biela treska
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Paradajková polievka s bazalkou
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Opekaná zelenina
Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Sójový šalát s tuniakom
Tuniakový šalát
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Losos s cuketovou krustou
Špargľová polievka
Cuketové jednohubky
Kuracie fajitas
Viac receptov pre túto náladu

Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, Vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

Suroviny

300 g Lagris ryže arborio
500 g kuracích pŕs
2 lyžičky sladkej mletej červenej papriky
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička kurkumy
1 lyžica Podravka ochucovadla
štipka šafránu
130 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 pomaranč
150 ml bieleho vína
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
2 lyžice nasekanej vňate z mladej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
čierne mleté korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Na rozpálený olej dáme najemno nakrájanú cibuľu, trošku ju opečieme a pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak a na kocky nakrájané kuracie prsia.
  • 2 Všetko spolu krátko opražíme a pridáme sladkú papriku, chilli, kurkumu, šafrán, Podravka ochucovadlo, nastrúhanú pomarančovú kôru a Lagris ryžu.
  • 3 Podlejeme vínom, panvicu prikryjeme a za občasného miešania a prilievania vody dusíme na miernom ohni.
  • 4 Pridáme petržlenovú vňat, čierne korenie a pomarančovú šťavu. Keď je ryža mäkká, zložíme z ohňa.

Tip

Rizoto musí obsahovať dostatok tekutiny, aby nebolo suché a ryža nesmie byť rozvarená. Arborio ryža je ideálna na prípravu rizota, pretože jej zrnká obsahujú veľké množstvo škrobu, ktorý sa postupne uvoľnuje počas varenia a výsledkom je krémové rizoto.

Porcia

Posypeme nakrájanou vňaťou z mladej cibuľky a podávame.

Zdieľať s priateľmi