Ponuka Vyhľadať

Blázon do fitnessu

Pražma kráľovská so zemiakmi a jarnou cibuľkou

Morčacina s citrónom a oreganom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Šalát z grilovanej zeleniny
Treska s vajíčkovým šalátom
Pečený losos v medovej omáčke
Tuniakový šalát
Šošovicová krémová polievka
Gyros šalát
Losos s cuketovou krustou
Opekaná zelenina
Tekvicová polievka s jablkom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rizoto na španielsky spôsob
Biela treska
Jaipur kari
Letné zeleninové ragú
Chutný šalát z opečených zemiakov
Pleskáč s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Stredomorský šalát
Strukovinový šalát so zeleninou
Ružičková polievka
Cestoviny na stredomorský spôsob
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Zeleninová polievka s nádychom orientu
Teplý zeleninový šalát
Špagety zo Stredomoria
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Okúzľujúce letné kurča
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Tabouleh
Stredomorská frittata
Ražniči z lososa
Sójový šalát s tuniakom
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Krevety na zeleninovom lôžku
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Paradajková polievka
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajková polievka s bazalkou
Bohatá jesenná polievka
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Špargľová polievka
Biela ryba s kuskusom
Cuketové jednohubky
Zeleninové špízy
Paella s kuracím mäsom
Morský ďas s ostrou paradajkovou omáčkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Caponata a lá Podravka
Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu
Tuniak so zeleninou
Grilované tofu
Oranžové rizoto
Mediteránska rapsódia
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Cestoviny farfalle s kozím syrom
Kuracie fajitas
Viac receptov pre túto náladu

Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom, podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

Suroviny

1,5 kg pražmy kráľovskej (4-6 ks rýb)
4 strúčiky cesnaku
150 ml extra panenského olivového oleja
soľ
vetvička rozmarínu
1 zväzok petržlenovej vňate
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Šalát:
600 g zemiakov
150 g jarnej cibuľky
50 ml octu balsamico
100 ml olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 6 osoby60 min

  • 1 Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
  • 2 Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.
  • 3 Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
  • 4 Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a octom balsamico a premiešame.
  • 5 Hotovú rybu pokvapkáme cesnakovo petržlenovým pestom a olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Tip

Pri varení zemiakov vždy pridajte do vody soľ, čím zvýrazníte prirodzenú sladkú chuť zemiakov. Zemiaky varené vo vode bez soli majú veľmi nevýraznú chuť.

Malé tajomstvá

Aby ste zabránili pripečeniu ryby na mriežke grilu, potrite mriežku pred grilovaním olivovým olejom a na prevracanie ryby použite dve drevené varešky.

Zdieľať s priateľmi