Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Hovädzí steak so zeleninou

Morčacina s citrónom a oreganom
Kačica na pomarančoch
Kuracie prsia pečené v rúre
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Rýchle lasagne
Morčacie prsia s jablkami
Okúzľujúce letné kurča
Opekaná zelenina
Cviklové krupoto s bielou rybou
Caponata a lá Podravka
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Plnené kuracie stehná
Ryžové guľôčky
Špagety zo Stredomoria
Kuracie fajitas
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Jaipur kari
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Zeleninové rizoto so slaninou
Slepačia polievka s knedličkami
Chrumkavé pečené zemiaky
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Kura na sladko
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pikantné bravčové závitky
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Polievka s mäsovými guličkami
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Pečený losos v medovej omáčke
Zeleninové špízy
Morčacie rolky s ryžou
Grilované kuracie prsia
Penne so špargľovou omáčkou
Šošovicová krémová polievka
Nové zemiaky s Ajvarom
Papriky plnené rizotom
Rezne s chutnou omáčkou
Ovocný šalát s kuracinou
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Paradajková polievka s bazalkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Teplý zeleninový šalát
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Teľacia roláda
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Šalát s krevetami
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Ražniči z mletého mäsa
Viac receptov pre túto náladu

Steaky pripravené na grile s dozlatista opečenými zemiakmi si môžete vychutnať s vašou obľúbenou zeleninou a Ajvarom jemným od Podravky.

Suroviny

4 ks hovädzích steakov (asi1,5 - 2 cm hrubé)
1 Podravka Grill Classic
75 ml oleja
600 g nových zemiakov
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 vetvička rozmarínu
1 feferónka
čierne korenie mleté
soľ

Použili sme

Podravka NATUR Grill Classic

Podravka NATUR Grill Classic

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Steaky dobre umyjeme, osušíme papierovými obrúskami, posypeme Podravkou Grill Classic a necháme postáť pri izbovej teplote po dobu asi 30 minút.
  • 2 Zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Na panvici zahrejeme 5 lyžíc oleja, pridáme zemiaky a opečieme ich dozlastita zo všetkých strán.
  • 3 Pridáme cibuľu nakrájanú na kúsky, celý očistený strúčik cesnaku, nakrájanú feferónku a rozmarín. Osolíme, okoreníme a všetko to spolu opražíme niekoľko minút. Pridáme trochu vody a všetko to spolu cca 10 minút dusíme, dokým zemiaky nezmäknú.
  • 4 Na grile alebo grilovacej panvici zohrejeme zostávajúci olej, pridáme steaky a grilujeme ich na každej strane cca 3 minúty, aby boli zvonku zapečené a zvnútra pekne ružové.

Tip

Ak chcete mať steak alebo biftek šťavnatý, je dôležité, aby ste ho po opečení nechali odležať. Ak si chcete toto jedlo naplno vychutnať, podávajte ho s Ajvarom jemným od Podravky.

Porcia

Hotové steaky položíme na teplý tanier, prikryjeme a necháme postáť asi 5 minút.

Zdieľať s priateľmi