Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré

Sendviče z vajíčok a s lososom
Teľacia roláda
Caponata a lá Podravka
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Polievka s mäsovými guličkami
Šošovicová krémová polievka
Paradajková polievka s bazalkou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Penne so špargľovou omáčkou
Plnené kuracie stehná
Kačica na pomarančoch
Okúzľujúce letné kurča
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Jaipur kari
Zeleninové špízy
Zeleninové rizoto so slaninou
Cviklové krupoto s bielou rybou
Rýchle lasagne
Morčacina s citrónom a oreganom
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Rezne s chutnou omáčkou
Morčacie prsia s jablkami
Opekaná zelenina
Ovocný šalát s kuracinou
Špagety zo Stredomoria
Teplý zeleninový šalát
Nové zemiaky s Ajvarom
Pikantné bravčové závitky
Grilované kuracie prsia
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečený losos v medovej omáčke
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Kuracie fajitas
Morčacie rolky s ryžou
Slepačia polievka s knedličkami
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Hovädzí steak so zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Ryžové guľôčky
Šalát s krevetami
Rolky z roštenky so zeleninou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Papriky plnené rizotom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Chrumkavé pečené zemiaky
Ražniči z mletého mäsa
Kura na sladko
Viac receptov pre túto náladu

Pripravte si hejka pečeného v papierovom vrecúšku, ktorý pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej ryby.

Suroviny

4 filety z bielej ryby (hejk, pleskáč) – približne 600 g
6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
1-2 červené cibule
Nastrúhaná a najemno nasekaná kôra z citróna
1 polievková lyžica Podravky ochucovadla
Hráškové pyré:
450 g mrazeného hrachu
1 malá cibuľa
1 Podravka slepačieho bujónu
20 g masla

Použili sme

Slepačí bujón

Slepačí bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 Na čerstvé filety z ryby nakvapkáme citrónovú šťavu a posypeme ich jednou lyžicou Podravky ochucovadla. Pripravíme si vrecko z papiera na pečenie.
  • 2 Papier potrieme olivovým olejom, položíme naň filety a pokryjeme ich krúžkami cibule a citrónovou kôrou. Pokvapkáme olivovým olejem a vrecko zatvoríme. Vrecko položíme na plech na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 220°C po dobu 10 minút.
  • 3 Zmrazený hrášok uvaríme v 250 ml vriacej vody, do ktorej sme pridali nakrájanú cibuľu a slepačí bujón. Po zovretí varíme ešte 10 minút. Hrášok scedíme a pridáme maslo a trochu vody, v ktorej sa varil, ak je to potrebné. Rozmixujeme ručným mixérom.
  • 4 Hráškové pyré podávame s pečenou rybou.

Malé tajomstvá

Cartoccio je spôsob tepelnej úpravy jedál v papierovom vrecúšku, ktorého hlavnou úlohou je naparenie jedla, pomocou čoho si pripravované jedlo uchová šťavnatosť. Tento spôsob prípravy rovnako pomáha uchovať prirodzenú arómu a chuť jedla. Jedlo pripravené al cartoccio otvárame až na stole, aby si všetci mohli vychutnať vôňu uchovanú vo vnútri vrecka v ten správny čas.

Zdieľať s priateľmi