Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Šalát s pečenými reďkovkami a medom

Slepačia polievka s knedličkami
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Ražniči z mletého mäsa
Kuracie fajitas
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Zeleninové rizoto so slaninou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Ovocný šalát s kuracinou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Špagety zo Stredomoria
Okúzľujúce letné kurča
Cviklové krupoto s bielou rybou
Rezne s chutnou omáčkou
Sendviče z vajíčok a s lososom
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Ryžové guľôčky
Papriky plnené rizotom
Penne so špargľovou omáčkou
Nové zemiaky s Ajvarom
Paradajková polievka s bazalkou
Pečený losos v medovej omáčke
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Šalát s krevetami
Grilované kuracie prsia
Šošovicová krémová polievka
Opekaná zelenina
Teľacia roláda
Hovädzí steak so zeleninou
Morčacie prsia s jablkami
Kura na sladko
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie prsia pečené v rúre
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Rýchle lasagne
Jaipur kari
Rolky z roštenky so zeleninou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kačica na pomarančoch
Chrumkavé pečené zemiaky
Plnené kuracie stehná
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Caponata a lá Podravka
Zeleninové špízy
Pikantné bravčové závitky
Morčacina s citrónom a oreganom
Morčacie rolky s ryžou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Teplý zeleninový šalát
Viac receptov pre túto náladu

Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ale aj na všedné dni.

Suroviny

300 - 350 g reďkoviek
2 lyžice medu
30 g masla
3 lyžice balsamica
1 lyžička Podravka ochucovadla
50 g valeriánky poľnej (poľníček)
50 g rukoly
soľ
čierne korenie mleté

Použili sme

Podravka ochucovadlo

Podravka ochucovadlo

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 2 osoby30 min

  • 1 Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
  • 2 V malej miske zmiešame roztopené maslo, med, balsamico, Podravka ochucovadlo a čierne korenie. Pridáme nakrájané reďkovky a dobre premiešame, aby sa chuť marinády prepojila s reďkovkami.
  • 3 Reďkovky dáme do pekáča na pečenie a za občasného miešania pečieme v predhriatej rúre na 220°C približne 15 - 20 minút, dokým nebudú chrumkavé a mäkké.

Tip

Takto upečené reďkovky môžete podávať aj ako prílohu k mäsu.

Porcia

Hotové reďkovky podávame na lôžku rukoly a valeriánky poľnej.

Zdieľať s priateľmi