Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Ryžové guľôčky

Polievka s mäsovými guličkami
Chrumkavé pečené zemiaky
Sendviče z vajíčok a s lososom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Jaipur kari
Rýchle lasagne
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Kura na sladko
Kačica na pomarančoch
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Ražniči z mletého mäsa
Teľacia roláda
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Šalát s krevetami
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Špagety zo Stredomoria
Plnené kuracie stehná
Pikantné bravčové závitky
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Caponata a lá Podravka
Ovocný šalát s kuracinou
Morčacie rolky s ryžou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Morčacie prsia s jablkami
Kuracie fajitas
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Cviklové krupoto s bielou rybou
Rolky z roštenky so zeleninou
Zeleninové špízy
Paradajková polievka s bazalkou
Zeleninové rizoto so slaninou
Penne so špargľovou omáčkou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Hovädzí steak so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Okúzľujúce letné kurča
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Slepačia polievka s knedličkami
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kuracie prsia pečené v rúre
Papriky plnené rizotom
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Rezne s chutnou omáčkou
Pečený losos v medovej omáčke
Opekaná zelenina
Teplý zeleninový šalát
Grilované kuracie prsia
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Nové zemiaky s Ajvarom
Viac receptov pre túto náladu

Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle a ešte aj zdravé.

Suroviny

50 g masla
80 g cibule
200 g ryže
štipka šafranu
500 ml vody
1 lyžica Podravka s cesnakom
50 g strúhaného parmezánu
200 g čerstvého syra
1 lyžica nakrájanej čerstvej bazalky
80 g múky
1 vajce
olej na praženie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby45 min

  • 1 Na masle krátko opečieme nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a všetko spolu dusíme približne minútu. Pridáme šafran, horúcu vodu, Podravku ochucovadlo s cesnakom a dusíme ešte 5 minút.
  • 2 Nádobu s ryžou odstavíme z ohňa, pridáme parmezán, dobre scedený čerstvý syr a bazalku, ochladíme. Necháme prikryté cca 2 hodiny.
  • 3 Vymiešame 50 g múky a vajce a pridáme do pripravenej zmesi, potom vytvarujeme guľôčky. Vyváľame ich vo zvyšnej múke a fritujeme približne 5 minút.
  • 4 Vypražené guľôčky vyložíme na pijavý papier, aby odsal prebytočný tuk.

Tip

Na prípravu tohto pokrmu používame guľatú ryžu.

Porcia

Podávame ako teplé predjedlo, prílohu, alebo hlavný chod so zeleným šalátom.

Zdieľať s priateľmi