Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Šošovicová krémová polievka

Okúzľujúce letné kurča
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečený losos v medovej omáčke
Caponata a lá Podravka
Rolky z roštenky so zeleninou
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Ražniči z mletého mäsa
Nové zemiaky s Ajvarom
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Polievka s mäsovými guličkami
Sendviče z vajíčok a s lososom
Morčacie rolky s ryžou
Šalát s krevetami
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Plnené kuracie stehná
Grilované kuracie prsia
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Rezne s chutnou omáčkou
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Chrumkavé pečené zemiaky
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Jaipur kari
Zeleninové rizoto so slaninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Rýchle lasagne
Paradajková polievka s bazalkou
Morčacie prsia s jablkami
Teplý zeleninový šalát
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Teľacia roláda
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Zeleninové špízy
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Kuracie fajitas
Penne so špargľovou omáčkou
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Morčacina s citrónom a oreganom
Opekaná zelenina
Pikantné bravčové závitky
Ryžové guľôčky
Cviklové krupoto s bielou rybou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Slepačia polievka s knedličkami
Kura na sladko
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Ovocný šalát s kuracinou
Špagety zo Stredomoria
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Hovädzí steak so zeleninou
Papriky plnené rizotom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Kačica na pomarančoch
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Viac receptov pre túto náladu

Polievka z chutnej červenej šošovice, s vôňou kari a nádhernou farbou je potešením pre všetky zmysly.

Suroviny

2 ks šalotky nakrájanej na plátky
2 ks strúčikov cesnaku nakrájaných na plátky
2 +2 PL rastlinného oleja
200 g Lagris červenej šošovice
1 ks mrkvy nakrájanej na kocky
1 l vody
1 kocku Podravka zeleninového bujónu
1 dcl kokosového mlieka
1 PL karí korenia
2 PL kryštálového cukru
soľ
šťava z limetky

Použili sme

Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Stredne zložité 4 osoby25 min

  • 1 V hlbokom kastróle s objemom 2 L zohrejeme 2 PL oleja na strednú teplotu. Pridáme šalotku a cesnak. Za stáleho miešania dusíme asi 1 minútu tak, aby suroviny nezhnedli.
  • 2 Pridáme červenú šošovicu a zalejeme vodou. Privedieme do varu a pridáme kocku bujónu. Varíme odokryté, na nízkom príkone tepla, kým sa šošovica rozvarí.
  • 3 Zmes zmixujeme elektrickým mixérom. V panvici zohrejeme zvyšný olej, na ňom opekáme kocky mrkvy pri strednej teplote za stáleho miešania 4 minúty. Teplotu znížime na minimum, pridáme karí korenie, premiešame a hneď odložíme zo zdroja tepla.
  • 4 Primiešame kokosové mlieko, zmes nalejeme k zmixovanej šošovici a privedieme do varu. Varíme 5 minút, nakoniec dochutíme soľou, limetkovou šťavou a cukrom.

Porcia

Počas horúcich dní môžeme túto polievku podávať aj vychladenú, ozdobenú plátkom limetky.

Malé tajomstvá

Oranžovočervená farba šošovice sa počas varenia zmení na žltú. Červená šošovica je ľahšie stráviteľná ako klasická hnedá šošovica, a preto je ideálna aj pre deti.

Zdieľať s priateľmi