Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Jaipur kari
Ražniči z mletého mäsa
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Hovädzí steak so zeleninou
Penne so špargľovou omáčkou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Slepačia polievka s knedličkami
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Nové zemiaky s Ajvarom
Morčacina s citrónom a oreganom
Ryžové guľôčky
Ovocný šalát s kuracinou
Chrumkavé pečené zemiaky
Sendviče z vajíčok a s lososom
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Šošovicová krémová polievka
Rezne s chutnou omáčkou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Kuracie prsia pečené v rúre
Opekaná zelenina
Teľacia roláda
Papriky plnené rizotom
Kuracie fajitas
Morčacie prsia s jablkami
Špagety zo Stredomoria
Šalát s krevetami
Polievka s mäsovými guličkami
Okúzľujúce letné kurča
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Kačica na pomarančoch
Kura na sladko
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Cviklové krupoto s bielou rybou
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Teplý zeleninový šalát
Zeleninové rizoto so slaninou
Pikantné bravčové závitky
Plnené kuracie stehná
Zeleninové špízy
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Rýchle lasagne
Rolky z roštenky so zeleninou
Caponata a lá Podravka
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Grilované kuracie prsia
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Pečený losos v medovej omáčke
Paradajková polievka s bazalkou
Morčacie rolky s ryžou
Viac receptov pre túto náladu

Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Suroviny

6 - 8 kuracích stehien bez kosti
1 lyžica Podravka ochucovadla pikant
3 lyžičky mletej údenej sladkej papriky
2 lyžice oleja
pár lístkov šalvie
červená cibuľa
100 ml sladkého bieleho vína
70 ml smotany na varenie

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  • 2 Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  • 3 Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  • 4 Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  • 5 Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

Tip

Šalvia je plná aromatických vonných olejov. Takisto ju môžete dať pod kožu stehien, čo dodá mäsu vybranú chuť a vynikajúcu vôňu.

Porcia

Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou a pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Zdieľať s priateľmi