Ponuka Vyhľadať

Motýle v bruchu

Ražniči z mletého mäsa

Zeleninové špízy
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Rolky zo sviečkovice s Ajvarom
Slepačia polievka s knedličkami
Pečená tekvica s kuskusom a zeleninou
Kura na sladko
Morčacie prsia s jablkami
Morčacie rolky s ryžou
Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb
Pečený losos v medovej omáčke
Polievka s mäsovými guličkami
Kuracie fajitas
Šošovicová krémová polievka
Kuracie prsia pečené v rúre
Hovädzí steak so zeleninou
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Bravčové kotlety s tekvicovým pyré
Dokonalá zelenina pečená v rúre
Chrumkavé pečené zemiaky
Penne so špargľovou omáčkou
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Bravčová panenka so sušenými slivkami
Kalamáre plnené listami červenej čakanky
Plnené kuracie stehná
Sendviče z vajíčok a s lososom
Steaky z tuniaka s rokolou a valeriánkou poľnou
Špagety zo Stredomoria
Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom
Opekaná zelenina
Cviklové krupoto s bielou rybou
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Zeleninové rizoto so slaninou
Pikantné bravčové závitky
Kačica na pomarančoch
Paradajková polievka s bazalkou
Ovocný šalát s kuracinou
Teplý zeleninový šalát
Košíčky z lístkového cesta phyllo plnené rybou a zeleninou
Teľacia roláda
Rolky z roštenky so zeleninou
Morčacina s citrónom a oreganom
Rýchle lasagne
Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Caponata a lá Podravka
Ryžové guľôčky
Šalát s krevetami
Nové zemiaky s Ajvarom
Jaipur kari
Grilované kuracie prsia
Rezne s chutnou omáčkou
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Papriky plnené rizotom
Okúzľujúce letné kurča
Viac receptov pre túto náladu

Guľky z mletého mäsa spolu s cibuľou napichajte na špajdlu, podávajte s chutným Ajvarom Podravka a vychutnávajte si výborné jedlo pripravené pod holým nebom.

Suroviny

800 g mletej teľaciny
100 g ochucovadla pikant Podravka
100 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
1 - 2 lyžice strúhanky
2 červené cibule
Ajvar jemný Podravka
olej na potretie grilu

Príprava Na prípravu tohto receptu potrebujete iba predstavivosť!

Jednoduché 4 osoby40 min

  • 1 Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a Podravka ochucovadlom pikant. Zmes poriadne premiešame a necháme postáť cca 30 minút.
  • 2 Pridáme vajce, petržlenovú vňať a strúhanku a všetko to spolu ešte raz a rukami premiešame, aby sa ingredience poriadne prepojili a aby sa nám dali urobiť guľky.
  • 3 Zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Červenú cibuľu nakrájame na väčšie časti (najlepšie štvrtiny) a potom ich striedavo s guľkami napichujeme na špajdle.
  • 4 Pripravené ražniči grilujeme na grile alebo grilovacej panvici.

Tip

Na prípravu mäsových guliek je najlepšie použiť nahrubšie pomleté mäso, aby vám guľky držali pokope.

Porcia

Na doplnenie chuti môžete toto jedlo podávať s Ajvarom jemným Podravka, s omáčkou podľa vašej chuti alebo teplým pečivom.

Zdieľať s priateľmi